Battlefield 2042

Battlefield 2042-teamet slapp detaljer om spilling på tvers av plattformer

All fremdrift kan også overføres mellom samtlige plattformer.

EA

Når Battlefield 2042 lanseres til høsten, blir det med full støtte for spilling på tvers av plattformer. Det bekreftet EA og DICE denne uken, i en runde med spørsmål og svar om spillet.

Battlefield 2042 slippes 22. oktober.
EA

Via sine nettsider forklarte utviklerteamet at kryssplattformspilling deles inn i to puljer. PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S spiller sammen, mens de på PlayStation 4 og Xbox One plasseres i sin egen gruppe.

Inndelingen er basert på det faktum at de eldre konsollene kun støtter kamper for 64 spillere. På PC og de nyere konsollene får man kamper på opptil 128 spillere. Det påpekes også at PC-spillere som ikke vil møte konsollspillere – eller omvendt – kan velge bort funksjonen.

Videre lover EA at alt av progresjon og kjøp kan overføres mellom plattformene. Låser du for eksempel opp et våpen eller kjøper kosmetikk på PlayStation vil du med andre ord også få tilgang på det via PC og Xbox.

For å få på plass all kryssplattformfunksjonaliteten har EA besluttet å utsette spillets første tekniske test. Denne vil nå foregå senere på sommeren, og det er fortsatt mulig å registrere seg med en EA Playtesting-konto – som riktignok ikke garanterer at man får delta.

Flere detaljer om spillet skal avdukes under EA Play Live den 22. juli. Der skal vi blant annet få vite mer om en ny modus, som byr på gjensyn med klassiske kart fra Battlefield-serien.

LES OGSÅ: Slik blir Battlefield 2042 »

Siste fra forsiden