Battlefield 2042

Her er Battlefield 2042

Skytespillet har fått trailer og slippdato.

Etter langt om lenge og lengre enn langt har EA dratt sløret av sitt neste Battlefield-spill. Det skal hete Battlefield 2042 og slippdatoen er satt til 22. oktober.

Battlefield 2042.
EA

Som de mange ryktene antydet på forhånd skal spillet foregå noen år frem i tid, nærmere bestemt 2042 – som tittelen antyder. Med andre ord er det snakk om moderne krigføring, med noen mer fremtidsrettede ting som robothunder og vingedresser.

Via den offisielle Battlefield 2042-siden beskrives spillet som en retur til seriens storslåtte krigføring. Spillet lokker med «enorme slagmarker uten sidestykke», med dynamisk vær og selvfølgelig bygninger og andre ting man kan ødelegge.

Igjen blir det fokus på tilpasning av spillestil, med spillets Specialist-system. Spillere kan velge mellom forskjellige klasser, som hver har sine spesialevner i tillegg til en drøss med våpen og annet utstyr.

Kampene støtter støtter opptil 128 spillere på samme kart – i hvert fall på PC og nyere konsoller. EA påpeker at antall spillere per kamp er begrenset til 64 på PlayStation 4 og Xbox One. Den eldre konsollgenerasjonen må også nøye seg med mindre kart.

Ingen enspillerkampanje

Videre forklarer EA at dette Battlefield-spillet følger «live service»-modellen, med ett spill som utvikler seg og får nytt innhold over tid. Utvikleren planlegger slippe nye sesonger omtrent hver tredje måned, og målet er å bygge en plattform som holder på spillere i flere år fremover.

Battlefield 2042.
EA

Hva en enspillerkampanje angår uteblir dette helt fra Battlefield 2042. Utvikleren hintet imidlertid om en helt ny modus for serien, som visstnok skal være et kjærlighetsbrev til Battlefield-spillere. Denne skal avdukes 22. juli, under EA Play.

Før vi kommer så langt skal utvikleren vise frem hvordan det faktisk blir å spille Battlefield 2042. Den offisielle «gameplay»-avdukingen er satt til 13. juni, og en åpen betatest skal avholdes en gang før oktober.

Battlefield 2042 kommer til PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S.

LES OGSÅ: Fortnite møter Rick and Morty i skytespillets nyeste sesong »

Siste fra forsiden