Bibelsk fosterslakt til butikkhyllene

Super Meat Boy-gjengens The Binding of Isaac får spesialutgave.

Edmund McMillen gjorde seg først bemerket med det velbalanserte, men uhyre vanskelige plattformspillet Super Meat Boy. Deretter fortsatte han suksessen med et desto mer absurd eventyrspill i klassisk Zelda-stil sist høst: The Binding of Isaac.

I en frisinnet overføring av en makaber bibelhistorie må spedbarnet Isaac navigere gjennom den omfangsrike kjelleren til moren sin, idet hun forsøker å knivstikke ham på kommando fra Gud. Denne historien har vært tilgjengelig for Windows- og OS X-spillere siden sist september, snart kommer en omfattende butikkutgave. Det melder Eurogamer.

En blanding av både det ene og det andre.

The Unholy Edition slippes i Europa den 16. mars, og inneholder en versjon av spillet som er blottet for kopisperrer. Og en ekstra, digital utgave som kan gis til en venn. Man får samtidig en diger plakat som viser en gyselig virkelighetsnær tolkning av Isaacs kamp mot monster i kjelleren, en 40-siders gjennomgang av spillets utvikling i tekstform og lydsporet på en CD.

Her blandes utseendet og funksjonaliteten til tidlig eventyrspill med tilfeldighetene til Roguelike-sjangeren, hvor det meste genereres på nytt for hver gang man spiller. Alt ispes en liberal tolkning av kristendom og bibelen med groteske innspill av innvoller og døde foster.

Prisen på butikkpakken er foreløpig ikke bestemt. Nettutgaven koster i underkant av 40 kroner i skrivende stund.

The Binding of Isaac utvides i løpet av året, med ekstrapakken The Wrath of the Lamb. Den skal gjøre spillet omtrent 50 prosent større.

Siste fra forsiden