BioShock-filmen utsettes

Regissøren tok hatten og gikk etter uenigheter.

Det er lenge siden vi har hørt noe om den kommende BioShock-filmen. Fem år har gått siden prosjektet ble annonsert, og filmen har allerede skiftet regissør én gang. Nå ser det ut til at nok et regissørskifte er på trappene.

Aldersgrensetrøbbel

I et intervju med IndieWire forteller Juan Carlos Fresnadillo at han ikke lenger jobber med prosjektet og at hele prosjektet foreløpig er lagt på is.

Lillesøstre er skumle.

– Akkurat nå er det pause. Filmstudioet og spillutgiveren må bli enige om budsjett og målgruppe før de kan fortsette.

Opprinnelig skulle filmen regisseres av Pirates of the Caribbean-regissør Gore Verbinski. Senere gikk Verbinski over til produsentrollen, mens nettopp Fresnadillo tok plass i registolen.

I 2009 fikk Verbinski beskjed om å kutte i filmatiseringens 160 millioner dollars-budsjett. Deretter ble det stille fra den kanten, frem til det i 2011 oppsto uenigheter rundt hvilken aldergrense filmen skulle få.

Slik planene for filmen så ut på det tidspunktet, ville den nemlig fått en såkalt «R»-aldersgrense, og det var det ingen investorer som var interessert i. Filmer med en R-aldersgrense kan ses av de som er 17 og eldre, samt yngre filmgåere i følge med foreldrene sine.

Det være skummelt

Verbinski uttalte i fjor at han ikke var villig til å temme sin «veldig, veldig skremmende» visjon for filmen for å gjøre den mer appetittlig for investorene, skriver Eurogamer.

– En PG-13-versjon ville ikke vært interessant, fordi R-aldersgrensen er nærmest selvsagt med Little Sisters, injeksjoner og hele greia. Jeg ville lage en film hvor du, fire dager senere, fremdeles skalv av skrekk, sa produsenten den gang.

Samtidig som at Verbinski ønsket at filmen skulle bli eksepsjonelt skummel, ville alle undervannsscenene føre til at prosjektet ble veldig dyrt å gjennomføre.

Men nå er prosjektet altså regissørløst og midlertidig lagt på is.

Les også: Slik blir BioShock Infinite

Les også
Sniktitt:

Siste fra forsiden