BioWare-avhoppere lager vikingrollespill

The Banner Saga vil blande engasjerende eventyr og turbasert strategi.

Vi skrev nettopp en lengre kommentar om rollespillenes utvikling, og stilte spørsmål ved om det egentlig finnes tradisjonelle rollespill med mange dype valg og ekte konsekvenser lenger. Våre bønner kan ha blitt hørt allerede.

En av spillets figurer.

Tre utviklere fra BioWare, som tidligere jobbet på Star Wars: The Old Republic, har nå stiftet sitt eget studio for å imøtekomme drømmen om et vikingrollespill med elementer fra eventyr- og strategispillsjangerne. De kaller seg Stoic, og spillet de ruger på heter The Banner Saga, ifølge Indie Gaming Mag (via VG247).

For voksne spillere

Ifølge studioet selv har de lyst til å blande dialoger slik vi kjenner dem fra BioWare-spill, med håndmålte landskap og turbaserte strategikamper i flerspiller. Dette skal være spillet de har drømt om å lage i mange år, blant annet fordi de vil gi spilleren valg som dramatisk påvirker historien og retter seg mot voksne spillere.

Vikingrollespillet utgis i to deler: allerede i vår vil de slippe kampsystemet for seg selv, helt gratis. Så kommer resten av historien i løpet av høsten. Plattformer er ikke nevnt enda, men det er grunn til å anta at det i hvert fall kommer til Windows.

De tre ansatte i Stoic har brorparten av erfaringen sin fra massive nettrollespill, med kjente utgivelser som DC Universe Online, Star Wars Galaxies, Shadowbane og nevnte Star Wars: The Old Republic på CV-en. Programmereren bak spillmotoren har også jobbet for NASA tidligere.

Om du er nysgjerrig på prosjektet kan du følge med på hjemmesiden, hvor vi blant annet loves videoer fra spillet fremover.

Siste fra forsiden