Blir dette Dungeon Keeper med dverger?

A Game of Dwarves er noe helt for seg selv.

HÄRINGE (Gamer.no): Bullfrog-klassikeren Dungeon Keeper og oppfølgeren har inspirert mange strategispill, men de rettmessige åndelige oppfølgerne har uteblitt. Kommende A Game of Dwarves kan forandre på det.

Under et pressearrangement utenfor Stockholm kunne Paradox Interactive i dag annonsere at de og Zeal Game Studios jobber på et strategi-/styringsspill hvor hovedpoenget er å bygge og utforske digre komplekser – med dverger

Dverg på vei for ta tilbake landet sitt.

A Game of Dwarves handler om en dvergeprins som må styre folket sitt til å gjenerobre gamlelandet sitt etter en diger krig. Store deler av spillet skal foregå under jorda, og man skal altså kommandere kortvokste undersåtter til å grave, utforske og bygge.

Spillkartet er helt nytt for hver gang du spiller, og man kan aldri vite hva som lurer nede i dypet. En stor del av spillet er å utvikle figurene så de blir sterkere og står bedre rustet mot de mange farlige fiendene som lusker rundt.

Som en rekke andre Paradox-spill de siste årene vil dvergestrategispillet preges av absurd humor og jevnlig harselas med sjangerkonvensjoner og fantasy-univers. I tillegg kan det minne en hel del om kultperlen Dwarf Fortress, som også handler om å kommandere en armé av dverger til å bygge en sivilisasjon for deg.

Spillet har ingen endelig slippdato, men antas å komme ut i løpet av året. Da skal det slippes til både Windows og PlayStation Network.

Reise og opphold til dette pressearrangementet i Stockholm er betalt av Paradox.

Siste fra forsiden