Feature

Blir mai årets spillmåned?

Vi kikker på hva du kan forvente deg av den aller beste vårmåneden.

Det er vel ikke så veldig mye tvil om hva som var det soleklare spillhøydepunktet i en ellers rolig april måned. Portal 2 har tatt både anmeldere og spillere med storm, og moroa vil nok fortsette lenge for de som har skaffet seg Valve-spillet. Vi i Gamer.no kan imidlertid ikke gjøre annet enn å se fremover i tid, og nå har vi kommet til en måned som øyensynlig er belagt med vaskekte gull. Mai kan meget vel bli en av de aller sterkeste spillmånedene i 2011, her er det mye snadder på vei.

Som vanlig har vi plukket ut fem av maispillene for en nærmere presentasjon, så nå er det bare å blinke ut sine favoritter.

Brink (PC, X360, PS3)

Ute: 13. mai

Brink.

De som likte Borderlands får muligens vann i munnen av Brink. Her snakker vi om en postapokalyptisk fremtidsskyter med fokus på flerspiller, et enda mer kaotisk Mad Max. Gamer.no har sett spillet i aksjon flere ganger, og kost oss med det – blant annet i London for en måneds tid siden:

– Det faktum at man kan spille så mange som åtte mot åtte åpner for utrolig intense kamper. Spillet er lagt opp for fart, dette på bekostning av for eksempel et bra dekningsystem. Jeg er litt usikker på hvor bra dette vil fungere i lengden. Spillet er i mine øyne svært avhengig av at brettene er godt designet slik at det ikke bare blir gun-and-run for begge lagene. Brink fremstår som et solid spill, hvor mye arbeid har blitt lagt ned i detaljene, skrev Marius Kjørmo i vår sniktitt.

Brink er med andre ord for spillere med et sterkt og urokkelig konkurranseinstinkt.

LEGO: Pirates of the Caribbean (PC, X360, PS3, PSP, Wii, DS, 3DS)

Ute: 13. mai

LEGO: Pirates of the Caribbean.

Jack Sparrow er snart klar for en fjerde piratfilm, og jammen dukker han ikke opp som LEGO-figur også. Vi har fått spill av denne typen basert på blant annet Star Wars, Indiana Jones og Batman tidligere. Nå er det altså Pirates of the Caribbean som står for tur, og hvem bedre enn en vimsete Jack Sparrow til å fronte det nye spillet?

LEGO-spillene har jo ikke forståelig dialog, men de har tonnevis av humor og morsomme situasjoner. Det aller beste er nok muligheten for to spillere til å samarbeide, det er når man er to at dette spillet blir aller best. Her kan foreldre og barn løse oppgaver sammen, og det er like moro for dem begge å delta samtidig. Så blir det spennende å se hvor mye dette spillet skiller seg fra tidligere utgaver i serien. Hvis det er en blåkopi kan det jo raskt bli ganske så slitt.

Les også
Anmeldelse:

The Witcher 2: Assassins of Kings (PC)

Ute: 18. mai

The Witcher 2: Assassins of Kings.

Vi likte The Witcher da det kom ut i 2007, selv om det ikke var feilfritt. I dette polskutviklede rollespillet måtte du ta en rekke moralske valg, men skillet mellom ond og god var ikke så svart/hvitt som i mange andre spill i sjangeren. Slik skal det også bli i The Witcher 2: Assassins of Kings, der monsterjegeren Geralt havner midt i en skikkelig politisk maktkamp.

– Å la The Witcher 2: Assassins of Kings passere forbi ubemerket når det slippes utpå vårparten en gang er nesten ikke mulig. Den vakre estetikken suger deg inn i en verden du gjerne vil se mer av, og lovnaden om en storslagen historie med betydningsfulle valg er svært fristende for enhver rollespillentusiast. Nyvinningene skinner gjennom og tydeliggjør utviklernes ambisjoner om å skape et spill som skal være bedre enn sin forgjenger på alle områder, uten at det på noen måte byr på mindre dybde eller noen fjerning av rollespillelementer. Det nye kampsystemet gjør spillet mye mer spillbart enn sin forgjenger, og flyten i kampene er mye raskere og dynamisk, skrev Audun Rodem i sin sniktitt på spillet.

L.A. Noire (X360, PS3)

Ute: 20. mai

L.A. Noire

Når Rockstar kommer med nye spill, da fanges spilleres oppmerksomhet øyeblikkelig. Slik har det vært med titler som Grand Theft Auto og Red Dead Redemption. Nå står L.A. Noire for tur, et samarbeidsprosjekt med australske Team Bondi. Spillet foregår i Los Angeles på sitt mest voldelige, på slutten av 40-tallet. Vi må ta rollen som etterforskende politimann og her blir snakketøyet og analyseevnen viktigere enn skytevåpen.

– L.A. Noire er en blanding av kjente trekk fra veldig mange spill, men resultatet ser ut til å være helt unikt. Innpakningen er farlig nær et sandkassespill, handlingen leder tankene nærmere et eventyrspill. Balansen skal være hårfin mellom action, gåteløsing og en spennende, intelligent historie. Det vi har sett bekrefter definitivt det. Den systematiske og kløktige jakten på ledetråder er nær avhengighetsskapende, og det er både utfordrende og givende å se hvilke måter man greier å kombinere de ulike bevisene på. Dette spillet føles ærlig talt ulikt det aller meste jeg har spilt, uten at det mangler den kommersielle appellen og brodden som kan gjøre det til en salgsvinner, skrev Lasse Lervik i vår siste sniktitt.

DiRT 3 (PC, X360, PS3)

Ute: 24. mai

DiRT 3.

Det første DiRT var et meget solid spill. DiRT 2 var for så vidt også kvalitet, men det tok en del merkelige krumspring som var småforstyrrende for totalopplevelsen. Nå kommer et tredje spill i rallyserien, og det skal bli større og mer ekstremt enn noensinne:

Spillet skal ha dobbelt så mange baner som forgjengeren, og i rollen som en proff racingsjåfør skal du få anledning til å teste dem alle. I karrieremodusen er omtrent 60 prosent av kjøringen fokusert på rally. Her kan du kose deg i Finland, Kenya og Michigan (USA). Dessuten er det mulig å suse rundt i Norge, det er jo en stor bonus for oss fjellaper! Tankene mine går alltid tilbake til RalliSport Challenge når titler som dette slippes, og får jeg i nærheten av samme godfølelsen av DiRT 3 er i hvert fall jeg solgt.

Ubåt i 3D

Som vanlig får vi ikke plass til alt som kommer i vår femmerliste. 3DS-eiere kan se frem til Steel Diver allerede 6. mai, da blir det ubåtkrig i ekte 3D. Fable III skal etter planen slippes til PC 19. mai og dagen etter kommer Dead or Alive: Dimensions til nevnte 3DS. Det er kanskje ikke et rush av titler i mai, men det er store navn og det vi har testet holder meget høy kvalitet.

Fable III.

Vi anbefaler deg å hele tiden følge med på vår Spillkalender. Denne oppdateres nærmest fra time til time, etter hvert som vi vår nye bekreftede datoer inn som gjelder Norge. Kom gjerne med tips om du finner feil og mangler, også.

I tillegg til å anmelde spill kan vi også love deg noen sniktitter i måneden som kommer. Vi er nemlig booket inn på flere turer rundt omkring i Europa, allerede fra den første uken i mai. Konkret informasjon kan jeg ikke gå ut med, men det er bare å henge med på Gamer.no så lover vi å oppdatere deg så snart sperrefristene oppheves.

Så hva er den store gullklumpen for deg denne måneden? Er det noen av spillene på vår liste, eller har din favoritt ikke fått plass i denne saken? Si din mening i diskusjonsforumet.

Her ser du spillene som allerede har kommet ut i butikkene!

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden