– Bruktsalg verre enn pirater

Fable-utvikler Lionhead er klare på hvor man taper penger.

Selv om de er litt redde for å innrømme det selv, er det ingen tvil om at utviklere og utgivere ikke er store tilhengere av bruktsalg av spill. Electronic Arts, THQ og Sony har alle tatt i bruk såkalte Online Pass for å bekjempe slikt salg.

Fable III til PC.

Nå går Lionhead ut og snakker om skadevirkningene av bruktsalg, og hevder det er enda mer skadelig enn klassisk piratvirksomhet med spill.

– Piratkopiering på PC er nok mindre problematisk enn bruktsalg på for eksempel Xbox 360 i disse dager, sier Fable III-designer Mike West til Eurogamer.

Og han fortsetter:

– Jeg har jobbet med PC-spill i mange år, og piratkopiering er alltid et problem. Men det er mange lovlydige mennesker der ute også, og hvis de liker spillet vil de kjøpe det.

Fable III slippes til PC i dag, og Lionhead har allerede tjent så mye på Xbox 360-versjonen at man anser et godt salg på PC som en bonus.

– For oss blir det nok ikke noe tapsprosjekt selv om piratvirksomheten er som den er. Men som jeg sier, bruktsalg koster oss mer enn piratvirksomhet i det lange løp, understreker West.

Hvis du enda ikke har testet Fable III kan du først lese vår anmeldelse av PC-utgaven, så bestemme deg for om dette er noe for deg.

Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden