– Bruktspillsperre ville vært supert

Crytek har håp for den neste konsollgenerasjonen.

Crytek har hatt stor suksess med Crysis-spillene. Det foreløpig siste, Crysis 2, ble sluppet i mars i fjor og ifølge EA ble hele tre millioner eksemplarer solgt i løpet av de første fire månedene.

Spillet var ikke bare populært i butikkene. Også piratene omfavnet skytespillet, og Crysis 2 kunne hente hjem den heller tvilsomme seieren som fjorårets mest piratkopierte spill. I tillegg kommer videresalget av brukte spill.

Bruktspillsperre

I likhet med mange andre utviklere, er også Crysis opptatt av bruktspillsalg om dagen. På spørsmål fra CVG om hva han synes om bruktspillsperrene det hevdes at Microsoft og Sony vil bruke i sine nye konsoller, svarer kreativ utviklingssjef hos Crysis, Rasmus Hojengaard, at han ville ønsket slike løsninger velkommen.

– Fra et businesståsted ville det vært helt strålende. Det er merkelig at bruktspillsalg fremdeles er tillatt, med tanke på at det ikke fungerer på den måten for andre programvarebransjer, så det ville vært fint om de kunne gjøre noe med det problemet, sier Hojengaard.

Dette kan vi vente oss av Crysis 3.

At såpass mange velger å piratkopiere spillene deres, tar den kreative sjefen som et kompliment, men understreker at det samtidig er ganske opprørende å høre.

– Det er åpenbart at du går glipp av en del inntekter, og det er tydelig at folk vil spille spillene dine, men de ønsker ikke å betale for dem. Det er skuffende.

Han fortsetter:

– Det er også smigrende at folk gidder å laste ned disse 10GB store filene, eller hvor enn store de er, fordi de syns det ser bra ut. Det er klart at vi ønsker å unngå det samme problemet neste gang, og hvis vi klarer å konvertere 25 prosent av piratspillerene til betalende kunder, snakker vi fort en million flere salg.

Men hvordan de skal oppnå det målet, det vil Hojengaard ikke si noe mer om.

Crysis 3 er planlagt lansert en gang til neste år, og finner sted i år 2047. Der skal vi følge supersoldaten Prophet, som må forhindre et korrupt, internasjonalt selskap fra å bruke den utenomjordiske teknologien fra Ceph-styrkene til å skaffe seg verdensherredømme.

Les også: Crysis 3 er offisielt bekreftet

Siste fra forsiden