Capcom tar til seg kritikk

Vurderer å droppe «nedlastbare» tilleggspakker på disk.

Utgiver Capcom har den siste tiden måtte tåle en del pepper fra spillerne.

Det viste seg nemlig at det såkalte «nedlastbare» tilleggsinnholdet til blant annet Street Fighter X Tekken allerede lå låst på disken når man kjøpte spillet.

Hører på fansen

I etterkant av kritikken, har Capcom nå kommet med en uttalelse i forumet sitt, hvor de forklarer at de revurderer dette konseptet.

«Vi vil forsikre dere om at vi har hørt innspillene deres og som følger av disse er vi nå igang med å revurderer hvordan vi skal servere tilleggsinnhold i fremtiden,» skriver Capcom-sjef Christian Svensson.

Men en helomvending er ikke ventet helt med det første, skal vi tro uttalelsen.

«Siden denne prosessen nettopp har blitt satt igang vil det fremdeles være noen titler, som har vært under utvikling lenge og som er planlagt sluppet i de kommende månedene, hvor vi ikke vil klare å gjøre endringer i hvordan ekstrainnholdet leveres,» står det.

Et eksempel på et slikt spill er det kommende Dragon's Dogma. Til dette spillet vil det slippes nye våpen, oppdrag og utseendegjenstander etter lansering, og disse er antatt at allerede ligger låst på disken et sted.

En lignende løsning benyttet altså Street Fighter X Tekken seg av. Der skal det være snakk om 12 «nedlastbare» figurer som ble annonsert som eksklusive for Vita-utgaven av spillet.

Driftige datasnoker klarte derimot å spore opp disse 12 figurene på diskene til PlayStation 3- og Xbox 360-versjonene av spillet, skriver Gamespot.

Capcom innrømmet i ettertid at disse er planlagt å slippes som en «nedlastbar» pakke når Vita-versjonen av spillet slippes til høsten. Prisen for pakken skal tilsynelatende være henholdsvis 20 dollar og 1600 MS-poeng.

Les også: Nedgangstid for slåssespela Les også: Slik blir Dragon's Dogma

Siste fra forsiden