Crytek stenger de fleste av studioene sine

Selskapet tar bladet fra munnen og varsler store endringer.

Crysis er studioets mest kjente spillserie.
Crytek

Den tyske spillutvikleren Crytek, kjent for blant annet spillserien Crysis, har i lengre tid opplevd store økonomiske utfordringer som har gått utover de ansatte. For litt siden klagde de medarbeidere atter en gang på manglende lønn. I en pressemelding åpner studioet selv nå endelig munnen.

Selskapet kommenterer riktignok ikke spesifikt de mye omtalte lønnsproblemene , men varsler derimot at store omstruktureringer er underveis. Som et ledd i disse skal flere av selskapets studioer rette og slett legges ned.

Crytek opplyser at de skal konsentrere seg om hovedavdelingen i Frankfurt, samt Kiev-avdelingen. Alle andre utviklingsstudioer vil ikke lenger være en del av Crytek, som altså i klartekst betyr at de nedlegges, i alle fall i sin nåværende form. Samtidig skal det fortsatt satses hardt på CryEngine-spillmotoren.

Crytek legger ned studioer. Dette skjermbildet er hentet fra studioets seneste titler, VR-spillet The Climb.
CryTek

– Ikke enkelt

Selskapet skriver at ledelsen har iverksatt planer for å «sikre» jobber og sørge for en glatt overgang, som kan bety at en del av medarbeiderne vil gå over til de to gjenværende avdelingene.

– Slike endringer er langt fra enkle, og vi vil sende en oppriktig takk til hver enkelt medarbeider – tidligere og nåværende – for deres harde arbeid og dedikerte innsats. Forandringene er en del av de essensielle stegene vi må ta for å sikre at Crytek er et sunt og bærekraftig selskap fremover, skriver Crytek i pressemeldingen.

Crytek har til sammen fem studioer utenom Frankfurt og Kiev, hvorav alle altså nå forsvinner. Disse er Budapest, Sofia, Seoul, Shanghai og Istanbul. Budapest-avdelingen var ansvarlige for spillet Crysis Warhead, men de andre avdelingene har hatt fint lite med høyprofilerte utgivelser.

Crytek har laget en VR-demo: Den kan du få gratis på Steam »

Siste fra forsiden