Crysis er studioets mest kjente spillserie.
Crysis er studioets mest kjente spillserie. (Bilde: Crytek)

Crytek stenger de fleste av studioene sine

Selskapet tar bladet fra munnen og varsler store endringer.

Den tyske spillutvikleren Crytek, kjent for blant annet spillserien Crysis, har i lengre tid opplevd store økonomiske utfordringer som har gått utover de ansatte. For litt siden klagde de medarbeidere atter en gang på manglende lønn. I en pressemelding åpner studioet selv nå endelig munnen.

Selskapet kommenterer riktignok ikke spesifikt de mye omtalte lønnsproblemene , men varsler derimot at store omstruktureringer er underveis. Som et ledd i disse skal flere av selskapets studioer rette og slett legges ned.

Crytek opplyser at de skal konsentrere seg om hovedavdelingen i Frankfurt, samt Kiev-avdelingen. Alle andre utviklingsstudioer vil ikke lenger være en del av Crytek, som altså i klartekst betyr at de nedlegges, i alle fall i sin nåværende form. Samtidig skal det fortsatt satses hardt på CryEngine-spillmotoren.

Crytek legger ned studioer. Dette skjermbildet er hentet fra studioets seneste titler, VR-spillet The Climb.
Crytek legger ned studioer. Dette skjermbildet er hentet fra studioets seneste titler, VR-spillet The Climb. Bilde: CryTek

– Ikke enkelt

Selskapet skriver at ledelsen har iverksatt planer for å «sikre» jobber og sørge for en glatt overgang, som kan bety at en del av medarbeiderne vil gå over til de to gjenværende avdelingene.

– Slike endringer er langt fra enkle, og vi vil sende en oppriktig takk til hver enkelt medarbeider – tidligere og nåværende – for deres harde arbeid og dedikerte innsats. Forandringene er en del av de essensielle stegene vi må ta for å sikre at Crytek er et sunt og bærekraftig selskap fremover, skriver Crytek i pressemeldingen.

Crytek har til sammen fem studioer utenom Frankfurt og Kiev, hvorav alle altså nå forsvinner. Disse er Budapest, Sofia, Seoul, Shanghai og Istanbul. Budapest-avdelingen var ansvarlige for spillet Crysis Warhead, men de andre avdelingene har hatt fint lite med høyprofilerte utgivelser.

Crytek har laget en VR-demo: Den kan du få gratis på Steam »

Kommentarer (25)

Forsiden akkurat nå

Til toppen