DC Universe Online dropper månedsavgiften

Superheltspillet er et av mange MMO-er som blir «gratis» i disse tider.

Age of Conan ble nettopp gratis, Star Trek Online så ingen annen utvei enn å fjerne den obligatoriske månedsavgiften og Lord of The Rings: Online har vært finansiert av mikrotransaksjoner i lange tider. Med mindre et massivt onlinespill er blant de aller mest populære, skal det godt gjøres å holde det i live med en abonnementsmodell.

Superhelt-MMO-et DC Universe Online føyer seg i oktober inn i rekken av massive onlinespill som har fjernet den månedlige prislappen. Også dette spillet velger å benytte mikrotransaksjoner til å finanisere kalaset. Det har IGN fått nyss i.

Klasseinndeling

Spillerne deles nå inn i tre medlemsnivåer, etter hvor mye penger de bidrar med. «Free» inneholder mye av det spillet byr på i dag, men begrenser blant annet hvor stor inventarplass og hvor mye penger man kan ha. I tillegg får man kun lage to ulike figurer.

Dette må du ikke lenger betale for.

«Premium» er for de som har kjøpt gjenstander for minst 30 norske kroner. Disse får flere figurplasser, større inventar og høyere pengegrenser. Videre kan de kjøpe nytt innhold for en liten sum.

Gromnivået «Legendary» koster rundt 90 norske kroner i måneden, og åpner for at man kan lage 15 ulike figurer, bære 80 gjenstander og stifte ubegrenset store superheltligaer. I tillegg får de alle nedlastbare pakker gratis.

Beslutningen om å gjøre spillet mikrotransaksjonsbasert har visst ingenting med frafall i antall spillere å gjøre, faktisk skal DC Universe Online fortsatt være i vekst. Presidenten for utvikler SOE, John Smedley, innrømmer at spillet rett og slett ble for dyrt.

Les også: MMO-abonnement er på vei ut
Les også: Kjempesalg for DC Universe

Siste fra forsiden