Feature

De 5 beste sportspillene akkurat nå

Vi hjelper deg å velge riktig.

Vi fortsetter vår serie der vi anbefaler de beste spillene som er aktuelle nå innen ulike sjangere. Tidligere har vi vært innom strategi, skytespill i førsteperson, skytespill i tredjeperson og rollespill. Nå er turen kommet til sportsspill.

Det kan være morsomt å være ute i ymse vær og bli grisetaklet av en tannløs steroidebombe i bedriftsligaen, men mange vil nok hevde at sport gjør seg bedre på en skjerm hjemme i sitt eget lune rede. Skal man lete etter den norske folkesjela så er det nok flere som sitter foran skjermen med pizza, brus og potetgull, enn det er folk ute i skiløypa med kubjelle og lusekofte. Derfor anbefaler vi de beste sportsspillene som er tilgjengelige på markedet akkurat nå.

NHL 2011

NHL 11.

Når Norge nå har storlagene i kne under verdensmesterskapet i ishockey, er vel ingenting bedre enn å ta frem den siste utgaven av NHL og vise verden hvordan det skal gjøres. EA Sports har virkelig fått dreisen på hockey-serien sin de siste årene. Denne franchisen har faktisk holdt på siden tidlig på 90-tallet, men i de senere utgavene har det vært underholdning gjennom realisme som har gjort EA til markedsledende på ishockeyfronten. NHL 11 er kanskje det beste spillet i serien. Det intuitive kontrollsysteme hvor venstrestikka brukes til å styre spillerens bevegelser, mens høyrestikka simulerer hockeykølla, kombinert med fysikkmotoren som gjør opplevelsen mindre forutsigbar og mer levende, gjør at det er en fryd å dra på seg de virtuelle skøytene og stille verdensstjernene til veggs. Mikael var fra seg av begeistring og spillet fikk intet mindre enn full pott av vår anmelder.

Fra anmeldelsen på Gamer.no:

– Som sine to siste forgjengere handler NHL 11 om underholdning gjennom realisme. Spillet gir deg en unik følelse av å være ute på isen (...). Det er også et spill som er meget dypt, både når det gjelder det du må lære for å mestre banespillet og det du kan ta deg til av moduser med laget i ditt hjerte. Alt dette toppes med hundrevis av små og store detaljer som igjen gjør at jeg bare gliser hver gang jeg tenker på NHL 11. Det tar sporten til de grader på kornet, og da er det kanskje ikke så rart Ole Kristian Tollefsen skadet en hviterusser stygt etter noen minutter i min første landskamp med Norge? Hvis du liker å underholdes kjøper du NHL 11 sporenstreks!

Football Manager 2011

Football Manager 11.

Har du venner i din omgangskrets som er glad i fotball, så har du venner som spiller Football Manager. Det må vel være det spillet som flest nordmenn spiller på tross av at de ikke anser seg selv som gamere. Selv har jeg spilt alle utgavene siden jeg som liten pjokk satt og knotet på amigaen. Den gang het spillet Championship Manager '93, og selv om det nå virker like arkaisk som en skrivemaskin, så var det den ultimate manager-simulatoren i et marked som rant over av konkurrenter. I dag er det ikke mange som tør utfordre Sports Interactive, og det er fullt forståelig. Football Manager er etablert som det desidert beste spillet i sin subsjanger og med den enorme dybden og bredden som spillet kan by på så kan du bare glemme å male husveggen i sommer. Her skal ymse smålag føres opp gjennom divisjonssystemene og opp i europatoppen, koste hva det koste vil.

Fra anmeldelsen på Gamer.no:

– Det er fortsatt en gedigen nivåforskjell på Football Manager 2011 og konkurrentene, men utvikler Sports Interactive hviler ikke på laurbærene av den grunn. Årets utgave har kanskje ikke de mest umiddelbart merkbare forandringene, men de omfavner noen av spillets kjerneopplevelser og forbedrer de. I år er fokuset på stadig smidgere lag- og taktikkoppsett, i tillegg til at det generelle rammeverket rundt det å være arbeidsleder har blitt forbedret. Dette kommer som tilskudd til den fantastiske strukturen fra i fjor, og spillet er igjen påfallende lite plaget av spillfeil, noe som hjemsøkte serien tidligere.

Les også
Anmeldelse:

Tiger Woods PGA Tour 12

Tiger Woods PGA Tour 12.

Det var mye blest rundt golfsportens ukronede konge for en stund tilbake, og siden den gang har ikke Tiger Woods vært like dominerende på golfbanen. EA har likevel ikke gitt opp troen på at Tiger tar seg bra ut i spillhyllene, og selv om golfesset ikke spiller like bra lenger, lager fortsatt EA Sports ordentlig gode golfspill. I den engasjerende karrieremodusen har du muligheten til å gå hele veien fra å være amatør til å vinne US Masters-turneringen. Spiller du alene kan du likevel ta med deg en caddy rundt på banen som gir deg tips og anbefalinger, og spiller du på PlayStation 3 kan du også bruke Move til å ødelegge stueinventaret ditt.

Fra anmeldelsen på Gamer.no:

– Det er ikke lenge siden det forrige Tiger Woods-spillet kom ut, og da er det ikke vanskelig å forstå om noen er skeptiske til Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters. Jeg synes imidlertid dette er verdt et kjøp, spesielt om du er glad i sporten. Karrieredelen er innbydende og avhengighetsskapende. Selv om den kunne vært noe dypere, er det moro å gå fra amatør til vinner av selveste US Masters. Man føler hele tiden fremgang, og at man når delmål, da er det ekstra deilig å kunne ikle seg den grønne jakka på slutten.

FIFA 11

FIFA 12.

Det var en gang at FIFA måtte ta til takke med andreplassen på fotballspillfronten bak sin japanske konkurrent Pro Evolution Soccer. Den tida er forbi. EA Sports har ikke bare utklasset Konami på lisenser, spennende moduser og online-muligheter, også selve spillingen er nå mange hakk bedre. Jeg har alltid vært en liten FIFA-fanboy, men det kan da ikke lenger være noen tvil. Jeg har eid alle utgavene siden FIFA 95, som forøvrig hadde en nordmann avbildet på boksen. Opplevelsen av dagens FIFA er mye mer autentisk og det fungerer glimrende sammen med venner eller helt alene.

Fra anmeldelsen på Gamer.no:

– FIFA 11 er den store kongen på fotballhaugen, og det skyldes at utvikler EA Sports jobber stadig hardere for å oppnå optimal realisme uten at det går på bekostning av spillegleden. Årets største nyvinninger, slik som muligheten til å spille som keeper eller et helt nytt system for håndtering av spillerfysikk gjør at serien tar enda et skritt nærmere «the real thing», og det varmer en fanatisk fotballsupporters hjerte.

Kinect Sports

Kinect Sports.

Når vi er innom på sportsspill kommer vi ikke unna den mye omtalte bevegelsesrevolusjonen. Nintendo har lenge vært ute med Wii Sports Resort, med PlayStation Move kan du slå deg løs med Sports Champions, men foretrekker du Microsofts Kinect havner valget på Kinect Sports. Har du ei stor stue med god plass foran flatskjermen, da kan du utfordre hele familien til dyst. Dette er et solid underholdningsprodukt som er er morsomt og enkelt både for barn i 10-årsalderen, så vel som i 40-årsalderen.

Fra anmeldelsen på Gamer.no:

– For å si det enkelt: Kinect Sports tar i mot deg med åpne armer. Helt fra første skjermbilde oser det mot deg av iver og spillglede. De eggende sambarytmene får frem en skikkelig sportsstemning, og den stilrene og lekne grafikken som setter Xbox-avatarene i sentrum får det hele til å fremstå som en mer polert og videreført versjon av klassiske Wii Sports (...). Kinect Sports er et glimrende stykke underholdning for unger i absolutt alle aldre. Den fysiske naturen til spillet skaper i seg selv et stort engasjement, og når du gradvis kryper oppover vanskelighetsgradene får en virkelig følelsen av å ha blitt bedre. Selv om det bare er i et spill med sterkt forenklede utgaver av virkelige sporter.

Vil du ha flere tips på anbefalte sportsspill? Sjekk vår Handleguide!

Siste fra forsiden