Feature

De beste iPhone- og iPad-spillene akkurat nå

Vi har testet hundrevis av spill for gi deg kremen av kremen.

1: Side 1
2: Side 2

Da vi hevet våre glass og bykset inn i det nye året på slutten av desember, var det bare å konstatere at fjoråret hadde bydd på urimelig mange smarttelefongodbiter for spillinteresserte. Det virker som om kvaliteten bare stiger og stiger for hvert år etter som utviklere blir mer og mer komfortable med plattformene. Det var ikke lett, men her har vi plukket frem de ti spillene vi synes utmerket seg mest fra året som gikk.

Rayman Jungle Run

Rayman Jungle Run.

Sjanger: Plattform/runner Pris: 21 kr Type: iPhone, iPad og Android Utvikler: PastagamesKan kjøpes her

Fjorårets beste mobilspill har en god forståelse av hva som skal til for å lykkes på plattformen. I Rayman Jungle Run har utvikleren Pastagames maktet å nappe ut den umåtelig vakre grafikken og musikken fra Ubisofts konsollplattformspill, og bygget sitt eget svært gode løpespill på dette grunnlaget.

Brettene er delt inn i fire kategorier basert på hva som er fokuset: hopping, gliding, veggløping og neveslag. På denne måten makter spillet å lære opp spilleren godt, slik at man blir fortrolig med systemene etter hvert som man spiller vanskeligere og vanskeligere brett. Mest av alt fortjener spillet skryt for å ikke prøve å etterligne konsollutgaven, men heller gjøre sin egen ting med de ressursene det har tilgjengelig.

Super Hexagon

Super Hexagon.

Sjanger: Arkade Pris: 21 kr Type: iPhone, iPad og Android Utvikler: Terry CavanaghKan kjøpes her

Super Hexagon er av den typen spill som er hårrivende vanskelig til å begynne med, men som man blir bedre og bedre på hver gang man prøver. Til å begynne med varer man kanskje i et par sekunder før man må gi tapt, men før man vet ordet av det holder man ut i minutter – på det enkleste brettet, vel og merke.

Det hele går ut på å rotere en liten trekant rundt i et heksagon, mens veggene kommer mot deg i faretruende fart. Man må være kjapp for å finne smutthullet man skal smette gjennom, og må holde konsentrasjonen oppe for å ikke deise borti en av kantene.

10,000,000

10,000,000.

Sjanger: Puzzle/Nivåbygging Pris: 14 kr Type: iPhone og iPad Utvikler: EightyEight GamesKan kjøpes her

Les også
Anmeldelse:

Listens mest uortodokse navn er faktisk mer beskrivende enn man skulle tro; det handler om å komme seg til en total poengsum på 10 millioner. I denne blandingen av grotteutforskning og match-3-spill er målet å rømme fra en festning ved å prøve igjen og igjen å komme seg lenger mot målet.

Du løper av deg selv i et lite vindu på toppen av skjermen, mens resten dekkes av et rutenett på åtte ganger åtte. Her skal du matche tre eller flere like ikoner ved å dra søyler opp, ned, mot venstre eller høyre. Slik beseirer du monstre, låser opp kiter og dører, plukker opp ressurser og bruker evner. Mellom hver løpetur oppgraderer du figurens utstyr med ressurser, slik at du kan komme deg stadig lengre mot sluttmålet.

Beat Sneak Bandit

Beat Sneak Bandit.

Sjanger: Gåteløsing/musikk/rytme Pris: 21 kr Type: iPhone og iPad Utvikler: SimogoKan kjøpes her

Husker du i Olsenbanden for full musikk, når Egon og gjengen hugger, sprenger og sager seg gjennom Nationalteateret i ly av et overdøvende symfoniorkester? Vel , Beat Sneak Bandit er i bunn og grunn denne scenen oversatt til et spill.

Her skal du snike deg gjennom utallige brett i en dunkel herregård, men du må bevege deg i takt med musikken. Bommer du på taktslagene blir du oppdaget, og må begynne brettet på nytt. Målet er å sanke fire klokker på hvert brett, mens du gjør ditt ytterste for å unngå feller, vakter og andre hindringer. Det kreves nøye planlegging for å komme seg gjennom brettene.

Girls Like Robots

Girls Like Robots.

Sjanger: Puslespill Pris: 21 kr Type: iPhone, iPad og Android Utvikler: [adult swim]Kan kjøpes her

Visste du at jenter liker roboter? Ikke jeg heller, men i dette hjernetrimspillet er det nettopp dette grunndogmet du må huske på. Alt handler om å holde styr på hvem som liker eller misliker hverandre, og så å få stablet dem på et rutenett.

I bunn og grunn er det slik: jenter liker roboter, men hater nerder. Nerder liker jenter og roboter, men er ikke glade i å dele på godene. Det er for så vidt ikke jentene heller. Og robotene liker ikke å bli omringet av for mange uansett hvem det er. Hvert eneste brett har noe nytt å by på, slik at utfordringene alltid står i kø. Skolesettingen er sjarmerende, og de mange mellomsekvensene som gir kontekst for personlighetskabalene er rett og slett fantastiske.

Klikk deg videre for ytterligere fem knallspill for iPhone og iPad.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden