De første smakebitene på nye XCOM

Vi har både bilder og informasjon fra kommende Enemy Unknown.

Da Firaxis gjorde det klart at de lager sin egen versjon av strategispillklassikeren UFO: Enemy Unknown, kalt XCOM: Enemy Unknown, var det stort sett det eneste de annonserte. Inntil nå har det ikke vært allverdens håndfast informasjon om prosjektet, men utgiverne har endelig begynt å løsne litt på snakketøyet.

Det ser ut til at det kommende strategispillet fra Civilization-studioet legger seg på en veldig konservativ linje overfor kildespillet. Blant annet ser de grunnleggende konseptene ut til å være temmelig like, også den velbalanserte blandingen av taktikk og strategi.

Informasjonen kommer fra spillbladet Game Informer.

Fortsatt todelt

Som i originalen har spillet to distinkte modi: en verdensvisning hvor du kan forske på ny teknologi, kommunisere med andre nasjoner, bygge baser og skyte ned invaderende romskip på. Her tar du stort sett ting i eget tempo, og bygger fundamentet for mikrostyringsdelen av det hele.

Når du først har skutt ned et romskip, må du sende ut soldater for å slåss med de gjenlevende romvesenene og hente ut teknologien deres. Dette åpner opp en turbasert del av spillet, hvor man bruker våpen og verktøy til å sprenge kosmiske innvandrere, bygninger og slikt noe.

Fordummet eller strømlinjeformet?

I motsetning til det kommende skytespillet XCOM, som skildrer de aller første romvesenangrepene på amerikansk jord rundt 1950, er dette satt i fremtiden, når rominvasjonen er total.

Mange spillere stusser på at den også kommer til konsoll, noe originalen i og for seg også gjorde, men Game Informer mener at dette er bekymringsløst. De synes ikke det er dummet ned så mye som strømlinjeformet, men hevder at en del unødvendig og kjedelig mikrostyring har blitt fjernet. Det spesifiseres ikke hva.

Krigståka og synsrekkevidde skal fortsatt være viktige elementer, og om du bommer på dem så dør soldatene dine for godt. De presiserer også at man skal kunne tape spillet om man virkelig dummer seg ut, uten at det presiseres hvor mye krøll som skal til

XCOM: Enemy Unknown kommer til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3 i høst.

Les også
Anmeldelse:

Les også: Vår seneste sniktitt av skytespillet XCOM
Les også: Romvesenene angriper i XCOM-lignende Xenonauts

Siste fra forsiden