Trine 5: A Clockwork Conspiracy

Den herlige Trine-serien får et nytt spill til sommeren

Trine 5: A Clockwork Conspiracy byr på nye pusleeventyr for opptil fire spillere.

FrozenbyteGames har offisielt avduket det neste spillet i den flotte Trine-serien. Spillet skal hete Trine 5: A Clockwork Conspiracy, med planlagt lansering på PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S og Nintendo Switch en gang til sommeren.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy.
THQ Nordic

I en pressemelding lover utvikleren et eventyr i to og en halv dimensjon, som blir mer actionfylt enn tidligere Trine-spill. Her får man spille enten alene eller i grupper på opptil fire – på nett eller lokalt – med varierende vanskelighetsgrad avhengig av hvor mange som er med.

De tre spillerfigurene – Amadeus the Wizard, Zoya the Thief og Pontius the Knight – utstyres også med helt nye egenskaper. Disse skal komme godt med i både kampsekvenser og gåteløsing.

Nytt for serien er noe Frozenbyte kaller et ferdighetsbasert system for oppdrag. Her kommer også taktiske sjefskamper med flere stadier for spillere å bryne seg på.

Kritikerrost serie

Gjennom fire spill har Trine-serien blitt sværtgodt likt her på bruket. Samtlige har fått gode karakterer i våre anmeldelser, og forrige innslag – Trine 4: The Nightmare Prince fra 2019 – viste at formelen fortsatt lever i beste velgående.

– Etter fire titler og hele ti år med Trine-spill er det morsomt å se at det fortsatt er spennende utfordringer å løse med de nå tre kjente heltene. Det var rett og slett gøy å løse gåtene Frozenbyte har lagt for oss, og det fungerer utmerket godt å bytte mellom tyven, krigeren og trollmannen når situasjonen krever det. På samme måte er opplevelsen tilrettelagd for om du er alene eller sammen med andre, og utfordringene tilpasser seg deretter, skrev Andreas Bjørnbekk.

LES OGSÅ: Cities: Skylines får en oppfølger senere i år »

Siste fra forsiden