Derfor dropper PS Vita Slim OLED-skjermen

Sony har klokkertro på at LCD er veien å gå videre.

PS Vita Slim skifter til LCD.
Sony

Når Sonys slipper den nye utgaven av håndholdtkonsollen PS Vita i Storbritannia i februar er det særlig én maskinvareforskjell som virker betydelig. Den opprinnelige hånddingsen benytter seg av en OLED-skjerm, en skjermteknologi som blant annet byr på høyere kontrast og et bredere fargespekter enn LCD.

– LCD har blitt like bra

Skjermskiftet har vært et diskusjonsemne siden den japanske annonseringen av tynnkonsollen i fjor høst, og flere har stilt spørsmål til hvorfor Sony velger å gå bort fra det mange anser som et bedre format.

Tearaway er ett av Vita-spillene som har fått god omtale.

– Da vi først introduserte Vita med OLED-skjermen var det noe vi vurderte, og den gang var det det beste av skjermteknologi. Det var en vakker skjerm, og LCD ville på det tidspunktet ha føltes som et kompromiss, forteller Sonys britiske sjef, Fergal Gara til VG247.

Nå tror dog Sony at LCD-teknologien har kommet så langt at det er sammenlignbart med OLED, selv om de anerkjenner at enkelte mener det finnes subtile forskjeller. Å prioritere LCD gjor at Sony kan bygge en mindre og lettere Vita, uten å måtte gi slipp på ytelse eller batteritiden.

Usikker Norgeslansering

Killzone: Mercenary? Vel, tja...

Det er snart to år siden PS Vita tok over stafettpinnen for PlayStation Portable som Sonys håndholdtsatsning. Årene har dog ikke vært snille med konsollen, og skuffende salgstall og usikker fremtid er et gjennomgående diskusjonstema når maskinen trekkes frem i lyset. Sony vifter likevel vekk problemtallene, og hevder det er salgstallene over tid de bryr seg om.

I går fortalte Sony at PS Vita Slim kommer til Storbritannia 7. februar, mens resten av Europa tilsynelatende må vente litt til. Sonys norske distributør, Nordisk Film, uttalte i går til Gamer.no at de ikke har noen informasjon om PS Vita og det norske markedet på nåværende tidspunkt.

PS Vita tar også spranget til TV-skjermene med en liten dings.
PS Vita TV lar deg spille store deler av PlayStation-katalogen »

Siste fra forsiden