Det nye klippet fra skrekkspillet Friday the 13th: The Game er ikke for pyser

Blodige saker i vente for skrekkfansen.

Det var så tidlig som høsten 2015 at vi meldte at det skulle komme et nytt Friday the 13th-spill for første gang på 25 år, i form av Kickstarter-finansierte Friday the 13th: The Game. Siden den gang har vi fått servert et klipp fra spillet, og nå har det dukket opp enda en video som viser oss mer av de «skrekkelige» delen.

Videoen, som du kan se øverst i artikkelen, ble sluppet i forbindelse med spillfestivalen Pax East, og fokuserer først og fremst på henrettelser. Ikke helt uventet er det temmelig eksplisitte saker vi får servert i det nye spillet.

Utover dette kommer det også frem av videoen at spillet vil ligge nært opptil den kjente skrekkfilmserien når det gjelder hvordan morderen Jason Voorhees både ser ut og beveger seg, samt at omgivelsene unektelig også er svært gjenkjennelige.

Gun Media

Spill som morder eller offer

I Friday the 13th: The Game spiller man altså som morderen selv, og spillet foregår i tredjepersonsperspektiv. Det var i utgangspunktet en flerspiller-tittel hvor målet er å drepe seks andre spillere ved å snike seg rundt, men det har senere kommet frem at spillet også får en enspillerkampanje slik at man kan oppleve grøss og gru helt alene.

Flerspillmodusen fungerer ved at de seks som spiller «ofrene» kan enten samarbeide om å komme seg unna morderen, eller bare gjemme seg så godt de kan på egen hånd. Spillet opererer med et semi-åpent areal med ganske stor grad av bevegelsesfrihet for spillerne. I likhet med i filmene skal det også gå an å drepe ofrene på mange ulike, kreative måter.

Som Jason vil du måtte snike deg rundt i leirområdet i jakten på ofrene og nøye planlegge hvordan du vil gå frem. Ifølge utviklerne vil morderen være vanskelig å få has på for de andre spillerne, som er nødt til å samarbeide og bruke kløkt for å klare utfordringen. Spillet kan forhåndsbestilles fra hjemmesiden, men har ennå ikke fått en lanseringsdato.

Mario Kart er litt mer lystig: Slik blir Mario Kart 8 Deluxe til Switch »

Siste fra forsiden