– Det ville vært gøy å finansiere Dungeon Keeper 3

Minecraft-skaper drømmer høyt.

Tidligere denne vinteren skapte Markus «Notch» Persson, Minecraft-skaperen, overskrifter da han rakte ut en hånd til Tim Schafer. «Notch» ville rett og slett hjelpe til med å finansiere en oppfølger til Schafers kultklassiker, Psychonauts.

Foreløpig er det ikke iverksatt noen planer på den fronten, men «Notch» har flere spill han gjerne skulle likt å sett oppfølgeren til.

Fangevokteren

I en kommentar til Eurogamer uttaler han at det spesielt er én annen serie han gjerne vil investere i å få gjennopplivet.

– Jeg kommer garantert til å få problemer hvis jeg sier dette, svarte han og fortsatte:

– Dungeon Keeper 3 ville vært moro, men det er så fastlåst i lisensieringshelvetet at det ikke kommer til å skje, noen sinne. Men det ville vært gøy.

«Notch» forklarer at han gjerne skulle investert i titler han vet at ville ha gjort det bra og som samtidig er gode spill – spill han gjerne «ville likt å se».

Han innrømmer samtidig at han undervurderte mengden penger som må til for å få stablet et nytt Psychonauts-spill på beina. For øyeblikket er det «ingenting» som skjer, men «Notch» insisterer likevel på at en eventuell oppfølger til kultklassikeren ville selge godt – og dermed være en god investering.

Dungeon Keeper-spillene ble i sin tid laget av Bullfrog, Peter Molyneux' gamle utviklerstudio. Det foreløpig siste spillet i serien kom i 1999, og selv om det gikk rykter om at et tredje spill var under utvikling i 2000, ble det etter sigende aldri noe av.

I dag er det EA som eier Dungeon Keeper-lisensen.

Les også: – Det blir mer enn en nostalgitripp

Siste fra forsiden