Feature

Dette er de mest leste artiklene på Gamer.no i år

Disse sakene synes dere var mest interessante i 2018.

Montasje Gamer.no

Nå på tampen av året tar vi oss i å mimre litt over året som har gått. Det har vært et begivenhetsrikt år, og vi tenkte det kunne være interessant å se på hvilke artikler som fikk flest lesere i løpet av 2018.

Nedenfor ser du en oversikt over de ti mest leste sakene på Gamer.no i 2018.

Anmeldelse: Red Dead Redemption 2

Rockstar Games

Årets største spill? I hvert fall et av årets mest omtalte her på Gamer.no. Vi tok oss god tid med Red Dead Redemption 2-anmeldelsen vår, men da vi til slutt leverte kunne vi melde om et spill med store ambisjoner.

– I korte trekk er det snakk om en uovertruffent god, givende og interessant spillopplevelse, og når alt et sagt og gjort føles det som om man har gjennomført en lang, omfattende og virkelig reise – fra snødekte tinder til gråtunge industrikjerner. Dette er rett og slett et spill man bare må bare er nødt til å oppleve for seg selv, og da tilgir man at jaktingen er litt komplisert, at man rir veldig mye hest og at noen historieoppdrag føles litt uviktige. Det er helheten som er stjernen i Red Dead Redemption 2, og den er helt fenomenal, skrev vår anmelder.

Fikk aha-opplevelse da hun endret holdning til sønnens spillinteresse

Einar Nilsen/Privat

I april fikk vi tillatelse til å gjenpublisere et leserinnlegg som først hadde blitt publisert på Akanblogg.no. Innlegget handlet om mor Camilla som hadde endret holdning til spill etter å ha reflektert over hva som er forskjellen på tidsbruk og problemspilling, og hvordan disse to ikke nødvendigvis henger sammen.

Da hun satte seg mer inn i hva interessen innebar av ulike elementer, og fikk øynene opp for hvilke positive egenskaper spill hadde hatt for sønnens liv. Hun oppfordret arbeidslivet til å ta innover seg hva denne hobbyen faktisk kan by på, og ikke demonisere eller avskrive noe man ikke nødvendigvis forstår. Budskapet traff hjem for mange, og resultatet ble en av de mest leste og delte artiklene på Gamer.no i 2018.

Anmeldelse: Far Cry 5

Ubisoft

Allerede i mars kom et av årets største spill. Mye av diskusjonen rundt Far Cry 5 var preget av det mange håpet/fryktet skulle være et politisk ladet budskap, mye på grunn av hvordan utviklerne i Ubisoft Montreal hadde presentert spillet i forkant. Da spillet ble sluppet var det likevel som vanlig mer fokus på en omfangsrik åpen verden enn aktuelle tema.

Vår anmelder berømte spillet for en godt konstruert åpen verden, men påpekte at Far Cry-formelen nok begynner å bli litt passé.

– Jeg er fremdeles ikke helt sikker på hvor lenge Ubisoft kan fortsette å lage disse spillene – til tider merker man helt klart en slags metthetsfølelse, og det er ikke fullt så engasjerende å jakte svartbjørn med landminer og ramponere biler med luftputebåter i 2018 som det det var i 2013. Men samtidig er det fremdeles svært vanskelig å spille Far Cry uten å oppleve øyeblikk hvor man rett og slett er nødt til å bryte ut i latter, glede og forundring, og det er disse øyeblikkene som visker vekk mettheten, skrev vår anmelder om spillet.

Denne blandingen av et godt spill og en potensiell kontrovers er nok grunnen til at dette ble en av de best leste anmeldelsene i år.

Tidenes jukseskandale i Telenorligaen

Eivind von Døhlen/Gamer.no

Telenorligaen ble på våren preget av en ganske omfattende og vanskelig jukseskandale. Flere av spillerene som den gang spilte for Counter-Strike: GO-laget til Entelechy ble tatt i å bruke avanserte juksemetoder – noe som ble mer dramatisk av at Entelechy kom på andreplass i sluttspillet.

Resultatet ble en stor oppvasksrunde, både for Telenorligaen og et rystet miljø som så flere av spillerne de hadde møtt samme år i et helt nytt lys. Leserinteressen var stor, og den første artikkelen om skandalen ble en av de mest leste sakene på Gamer.no i år.

Anmeldelse: God of War

Sony Interactive Entertainment)

Santa Monica Studios' storslagne nytolkning av God of War var et av de mest etterlengtede spillene i år. Og ikke uten grunn. Det som tidligere hadde vært et ultravoldelig og storslagent spetakkel hadde nå tatt på seg en mer somber, men fremdeles grandios, tone.

– God of War er ikke perfekt, men du verden for en mesterlig, eventyrlig, engasjerende, og mektig opplevelse vi har fått. Om du har hatt høye forhåpninger til denne norrøne fortellingen i norskinspirerte forhold ledet an av selveste spøkelset fra Sparta, er det bare å glede seg. God of War er tilbake, sterkere, dypere, og bedre enn noen sinne, skrev vår anmelder.

Interessen for denne nye aldrende farsfiguren som Kratos hadde endt opp som resulterte i en av de mest leste sakene i år.

10 ting du bør vite før du spiller Red Dead Redemption 2

Rockstar Games

At det er minst én Red Dead Redemption 2-sak på denne listen overrasker nok ikke mange. Rundt lansering var det stor interesse for spillet, og ikke minst satte leserne veldig pris på alle tips de kunne få om hvordan man burde tilnærme seg det massive western-eventyret.

Denne listesaken ble svært godt lest, helt sikkert fordi den traff blink like før lanseringen av Red Dead Redemption 2. Faktisk slo den anmeldelsen i rene lesertall.

Anmeldelese: Kingdom Come: Deliverance

Warhorse Studios

Auauau! Her gikk det litt feil. Etter å ha sanket inn et anstendig beløp på over 12 millioner kroner via Kickstarter var forventningene til Kingdom Come: Deliverance rimelig høye. Utviklerne ønsket å lage et mer sannferdig spill om middelalderens Tsjekkia, men selv om de hadde mange interessante ideer ble resultatet for tamt.

– Det er både rart og trist å skrive så mye negativt om et spill som lovet så mye kult, men som til sist lykkes like mye som det feilet. For det føles faktisk veldig sånn. Kingdom Come: Deliverance leverer en realistisk verden ulik noe annet der ute. Det er tydelig at utviklerne har lekt seg med detaljer og levd seg inn i verdenen, for svært lite føles avsidesliggende eller rart. Det meste passer liksom bare inn, være det de ufattelig kule rollespillelementene eller det nyskapende kampsystemet som dessverre ikke når helt til topps. At musikken og kunsten som finnes i diverse kirker er med på å heve innlevelsesfølelsen, er imidlertid helt klart, skrev vår anmelder.

Til syvende og sist var interessen rundt spillet stor nok til å sikre seg en plass blant de best leste artiklene i år.

Anmeldelse: Spider-Man

Sony Computer Entertainment

Jaggu svingte ikke Edderkoppmannen seg inn på lista også. Det er tydelig at våre lesere er interesserte i å se hva vi mener om de største spillene, og Spider-Man fra Insomniac Studios var blant de største for oss i år. Ved å være det utvilsomt beste Spider-Man-spillet på denne siden av PlayStation 2 levde det også godt opp til forventningene.

– Den åpne verdenen har kanskje ikke all verden til personlighet, men det man gjør her – selve spillbarheten og gleden av å løpe langs vegger, svinge seg langs hustak og dingle fra lyktestolper – er altså av så enormt høy klasse at det blåser jeg rett og slett i.

Dette gjelder også for spillets kampsystem, som til tross for å være en ganske blå kopi av slåssingen i Rocksteadys Arkham-spill, føles merkbart annerledes. Som en følge av dette tar det litt tid å bli vant med måten edderkoppen slåss på, men når dette først er på plass, kaster man seg fra fiende til fiende med den største selvfølge, skrev vår anmelder.

Her er de beste Black Friday-tilbudene

Montasje, Gamer.no

Denne saken snek seg nok inn på lista med litt bloddoping. Vi oppdaterte saken daglig under hele Black Week med nye tilbud, men størsteparten av trafikken kom på mandag og selve Black Friday, så vi tar den med likevel.

Gode tilbud er det vanskelig å motstå, og vi prøvde så godt vi kunne finne de beste for vårt publikum fortløpende. Interessen var stor, så vi er ikke så overrasket over å se at forbrukersaken ble så populær.

Anmeldelse: Assassin's Creed Odyssey

Ubisoft

Stor interesse var det også for årets innslag i Assassin's Creed-serien. Som en svært gjennomsiktig viderebygging av fjorårets helomvending for serien med Assassin's Creed Origins var det nok mange som lurte på om Odyssey landet tryggere. Og det gjorde det.

– På mange måter er nok opplevelsen veldig lik fjorårets Assassin's Creed-spill, men det er noe spesielt med gamle Grekenland som får meg til å like dette mye bedre enn det jeg erfart av Origins. Det er vanskelig å sette fingeren på det, men det er nok en fin blanding av gudene, mytene og den generelle estetikken som virkelig taler til meg – hvem ved sine fulle fem er det vel som ikke vil klatre på rumpa til Zeus, bryte håndbak med den nemeanske løven og seile inn i hjertet av et herlig, fargerikt og marmorbelagt Attika, skrev vår anmelder.

Siste fra forsiden