Dette er det nye spillet fra utvikleren bak Limbo og Inside

Somerville ser også ut til å bli en ganske unik opplevelse.

Limbo og Inside er navnet på to indiespill som høstet svært mange lovord, men utover disse titlene har det vært sparsomt med kunngjøringer fra utviklerne. Nå har de gitt lyd fra seg igjen i form av en teaser fra et nytt spill kalt Somerville. Teaseren ser du øverst i artikkelen.

Det er riktignok ikke Limbo- og Inside-studioet Playdead som kunngjør den nye tittelen, men et studio ved navn Jumpship. Dette er et nytt studio opprettet av tidligere sjef og medgrunnlegger av Playdead, Dino Patti.

Patti var produsent for både Limbo og Inside hos Playdead, men han forlot selskapet rett etter lanseringen av Inside i fjor.

Skjermbilde fra teaseren.
Jumpship

Sideskrollende science-fiction

Når det gjelder den nye tittelen Somerville har det ennå ikke dukket opp så mye informasjon på hjemmesiden, men ifølge blant andre Eurogamer dreier det seg om et sideskrollende science fiction-eventyrspill som skildrer livene til en gruppe individer i kjølvannet en global katastrofe.

Utover dette kan man plukke opp noen hint på utviklerloggen som viser noen bilder og animasjoner fra en tidlig fase av utviklingen. Spillet ser ut til å by på veldig realistiske animasjoner, men hvordan det ferdige spillet vil se ut er nok ennå for tidlig å si noe sikkert om.

Somerville utvikles i samarbeid med Chris Olsen, medgrunnleggeren av Jumpship-studioet. Olsen har bakgrunn som filmanimatør og spesialeffektmaker på filmtitler som Avengers: Age of Ultron og Iron Man 2. Det kan nok forklare de gode animasjonene.

Lanseringstidspunktet til Somerville er ennå i det blå, men mer informasjon vil nok dukke opp på hjemmesiden etter hvert.

Et annet spennende indiespill er på vei: Super Meat Boy-utviklerne har ny tittel på gang »

Siste fra forsiden