Diablo III lanseres uten spiller-mot-spiller

Det tar tid før du kan spille mot kompiser.

Blizzard hevder selv at det er rett før de vil annonsere slippdatoen til det etterlengtede Diablo III, men allerede nå snakker de om hva som lanseres når datoen endelig ankommer.

I en bloggpost avslører nå spillets hoveddesigner, Jay Wilson, at Diablo III ikke kommer til å lanseres med såkalte «PvP»-kamper, spiller-mot-spiller-kamper. Disse vil først komme senere, skriver Wilson.

Tålmodighet er en dyd

Grunnen til dette skal være at Blizzard ennå ikke er helt fornøyde med hvordan spiller-mot-spiller-systemet fungerer. Valget sto derfor mellom å utsette hele spillet – eller å oppdatere spillet med spiller-mot-spiller-kamper en gang etter lansering.

Etter mye diskusjoner, skal Blizzard altså ha landet på valget om å lansere spillet uten disse kampene, slik at de ikke «straffer dem som venter på å kunne kose seg med kampanjen og samarbeidsmodusen.»

Wilson håper at ivrige spillere finner trøst i at de i ventetiden kan slå seg løs med å få figurene sine opp i nivåer, finne gjenstander og lære seg å utnytte klassen sin, slik at de er enda bedre forberedt når spiller-mot-spiller-kampene lanseres.

Når flerspillermodusen endelig slippes, vil den utvide spillet med en rekke arena-kart med «tematiske steder og layouter». I tillegg loves spillerne et paringssystem som skal sørge for at spilleren raskt tildeles motstandere som befinner seg på et noenlunde likt nivå.

Den konkrete lanseringsdatoen for Diablo III er ennå ikke kjent, men det skal altså ikke være lenge til denne annonseres. Hvor lang tid det tar før spiller-mot-spiller-modusen lanseres, er heller ikke kjent.

Les også: Slik blir Diablo III

Siste fra forsiden