– Diablo III på konsoll blir veldig morsomt

Blizzard er ikke redd for multiplattformsutvikling.

PC-versjonen av det etterlengtede Diablo III er bare halvannen måned unna, mens konsollutgavene ikke på langt nær er like klare ennå.

Men skal vi tro Blizzards Paul Sams, har de som vil spille Diablo III på konsoll likevel noe godt i vente.

Ikke pengene som styrer

I et intervju med CVG forteller Sams at avgjørelsen om å lage konsollutgaver av spillet ikke var av rene pengehensyn, men fordi det «gir mening å lage akkurat dette spillet for andre plattformer enn PC i tillegg.»

Fra PC-versjonen.

– Vi utforsker fremdeles Diablo III på konsoll. Fordi det er bygget for PC så trengs det kanskje litt justeringer, men det endelige resultatet vil bli et spill som gir mening og er veldig morsomt – et velpolert og ekte Blizzard-spill på konsoll, lover Sams.

Han fortsetter:

– Vi får en del spørsmål om hvorfor vi ikke tidligere har laget konsollspill, og da svarer jeg alltid det samme: Vi baserer ikke avgjørelser på forretningsmodeller eller plattformer. Det viktigste for oss er spillet i seg selv.

Sams hevder at de i forkant ikke bestemmer seg for å lage en konsollversjon, men at dette er noe som kommer underveis.

– Vi vil egentlig bare lage et godt spill. Hvis spillet er best med mus og tastatur, ja, da havner det på PC. Hvis vi derimot mener spillet passer best med en hånkontroller, da lager vi en konsollversjon. Og dersom begge deler fungerer, uten at vi må gjøre store endringer eller at opplevelsen forringes, da lager vi spillet både for PC og konsoll.

Tar sats

Han understreker at Blizzard ikke er redde for å kaste seg ut i multiplattformspillkampen.

– Vi tror vi kan tilby en veldig spennende og overbevisende konsolloppplevelse.

Når Diablo III kommer til konsoll, er ennå ikke kjent, mens PC-versjonen lander i butikkhyllene den 15. mai.

Les også
Anmeldelse:

Les også: Slik blir Diablo III

Siste fra forsiden