Drar ut proppen på Metal Gear Online

Flerspillermoroa med Solid Snake er over til sommeren.

Metal Gear Solid 4 fikk en glimrende mottakelse da det kom i 2009, men det var ikke på grunn av flerspillerdelen – det hadde ingen. I stedet ble det lansert et frittstående spill på siden, kalt Metal Gear Online, hvor opptil 16 spillere kunne tukte hverandre over nettet.

Goodnight sweet prince.

Spillet har hatt godt over én million brukere på det meste, men det er en stund siden. Dagens tall kan ikke være tilfredsstillende, for Konami legger ned hele tjenesten den 16. juni, ifølge Eurogamer.

Det er nok noe symbolsk med akkurat denne datoen, ettersom spillet fyller fire år på dagen når det legges ned. Før den tid vil brukere merke at nettbutikken kutter ut 21. mars, og at man ikke lenger kan registrere en ny bruker fra 24. april av.

Samlekort

Metal Gear Online er i bunn og grunn et skytespill med en taktisk brodd, men skiller seg ut ved at det er tilknyttet et slags samlekortspill. Alle får tilgang til grunnpakken, og de figurene og spillbrettene som er med der, når de kjøper spillet. Deretter må man investere ekte penger i nye ekstrapakker, som låser opp nytt innhold.

I starten av denne måneden ble de første Metal Gear Solid-spillene relansert i nytt og oppusset format, samtidig som vi vet at seriens legendariske skaper, Hideo Kojima, pusler på et eventyrspill for øyeblikket.

Les også: Bayonetta-studio tolker Metal Gear
Les også: Metal Gear-skaper forfremmet

Siste fra forsiden