Du kan sponse Leisure Suit Larrys ansiktsløfting

Dugnaden har startet for nyversjoner av de grisete eventyrspillene.

Allerede i fjor begynte snakket om nyversjoner av Leisure Suit Larry. Da jobbet Sierra-veteranen Paul Trowe og studioet hans Replay Games tett med seriens skaper Al Lowe om å pusse opp det første eventyrspillet om mannsgrisen. Nå ser det ut til at de trenger litt ekstra gryn for at prosjektet skal se dagens lys.

Du kan bli et av ansiktene som kaller Larry en pervo.

Som en rekke andre spillpersonligheter velger også denne banden dugnadssiden Kickstarter til å ta snarveien om utgivere og andre tradisjonelle finansieringsløsninger. De trenger 500 000 amerikanske dollar, rundt 2,8 millioner norske kroner, innen 2. mai. I skrivende stund er det samlet inn 81,000 dollar cirka en sjettedel av målsummen, ifølge prosjektets offisielle side.

Selve spillet koster kun 15 dollar, men utviklerne frister med skreddersydde belønninger til de som har ekstra mye å rutte med. For 100 dollar kan du erverve deg en spesiell samlerutgave med kunstbok og annet bonusmateriell og 5000 dollar klistrer ansiktet ditt på en av figurene som beskylder Larry for å være en pervo når han kjøper kondomer.

Den aller dyreste belønningen er også den mest kontroversielle: om noen legger 50 000 dollar, i overkant av 280 000 norske kroner, på bordet, vil deres navn pryde seriens kanskje mest ikoniske replikk, «Ken sent me».

Informasjon om selve prosjektet kan få du få i videoen nederst på siden, hvor Larrys pappa blant annet forteller at originalen ble piratkopiert så heftig at de solgte flere eksemplarer av spillguiden enn selve spillet.

Nye Larry.

Vil pusse opp hele serien

Årsaken til at prosjektet endte opp på Kickstarter er også en forunderlig historie. Replay Games hadde opprinnelig tenkt å samle kapital gjennom private investorer, siden ny grafikk, orkesterlydspor og stemmeskuespill viste seg å være dyre greier, men det var visst ingen som var villige til å satse ryktet og renomenet sitt på å skyte penger inn i eventyrspill om en middelaldrende mannsgris og dobbeltbetydningene hans.

I stedet endte spillets skjebne altså opp i hendene til de mest private av alle investorer, og utviklerne har klare planer for hva som skjer om innsamlingen passerer målsummen. De har for eksempel lyst til å oversette stemmeskuespillet til så mange språk som mulig, og konvertere pek-og-klikk-spillet til Xbox Live Arcade, Playstation Network, alle slags telefoner, Linux og Mac.

De som bidrar vil også få tilgang til et spesiell diskusjonsforum, hvor de kan komme med forslag til Al Lowe og resten av gjengen om den beste måten å spytte mer innhold inn i Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards på. Om alt går bra, kommer de også til å lage nye versjoner av alle de andre originale spillene i serien – hele seks stykker.

Siste fra forsiden