Dust 514 vil ikke koste ei krone

Det kommende MMO-spillet blir gratis å spille.

Til sommeren skal Eve Online-utvikler CCP Games etter planen slippe MMO-spillet Dust 514 til PlayStation 3. Spillet finner sted i Eve-universet, og hendelser som skjer i Dust 514 skal etter sigende påvirke Eve Online også.

Nå kan Eurogamer fortelle at Dust 514 kommer til å være helt gratis å spille når det kommer. Det blir ingen månedsavgift, og heller ingen pris for å laste ned spillet i utgangspunktet.

Mikrotransaksjoner

Opprinnelig hadde utvikleren planlagt en engangssum mellom 10 og 20 dollar for spillet, men den planen skal nå være skrinlagt.

Engangssummen var tiltenkt å bli konvertert til såkalte «Aurum Credits», spillets myntenhet, slik at spillerne kunne bruke disse til å handle for i mikrotransaksjonsbutikken.

Ifølge CCP er det fremdeles en mulighet for at de kommer til å tilby en slik «pengepakke», men det blir altså ikke obligatorisk.

I tillegg til «Aurum Credits», som blir mulig å kjøpe i pakker fra ti til hundre dollar, vil du ved å spille tjene deg opp «ISK Credits», slik som i Eve Online. Disse skal derimot ikke være mulig å bruke i mikrotransaksjonsbutikken til Dust 514.

I butikken kan spillerne kjøpe alt fra egenskaper til å personliggjøre figurene sine, diverse «boosters», våpen som ikke nødvendigvis er kraftigere enn andre, men ser annerledes ut, samt «overraskelsespakker». Ifølge CCP skal de allerede ha hundrevis av gjenstander klare til butikken sin.

Ekstra utvidelseskart blir derimot ikke nevnt blant det som skal være tilgjengelig i butikken. CCP forteller at fire kart vil være klare ved lansering av spillet, men disse skal være tilgjengelig for alle umiddelbart.

Les også: – Dust 514 og EVE Online vil henge sammen

Siste fra forsiden