EA vil lage «onlineuniverser»

Alle spillseriene skal få nettjenester.

Under et britisk visningsarrangement denne uka forteller EA at de har store planer om å gjøre om alle merkevarene sine til det de kaller «onlineuniverser».

Under arrangementet uttalte EAs nordiske sjef, Keith Ramsdale, at både FIFA, Battlefield, Medal of Honor, Star Wars, The Sims og Need for Speed-seriene vil få denne behandlingen, skriver Eurogamer.

Spill over alt

Med «onlineunivers» mener EA at spillene skal kunne spilles på tvers av flere plattformer, hvor resultater registreres i én enkelt profil.

For å forklare hvordan de tenkerbrukte Ramsdale FIFA som eksempel:

– Se for deg at spilleren står opp om morgenen og så spiller en FIFA-kamp over nett på Xbox 360-en sin. Deretter øver han på noen spark på nettbrettet sitt på bussen på vei til jobb, før han sjekker overgangsvinduet på PC-en i lunsjen.

– Når han så kommer hjem for kvelden og spiller videre på konsollen, vil alt han har gjort i løpet av dagen være registrert.

Ifølge Ramsdale vil den type nettjenester la spilleren «spille det han vil, når han vil og på hvilken plattform han vil.»

Når disse nettjenestene blir tilgjengelige for de ulike spillseriene, sa Ramsdale derimot ingenting om, men i noen av EAs spillserier har man allerede lignende muligheter, som for eksempel i Mass Effect 3.

Der kan spillerne påvirke kommandør Shepards innflytelse og muligheter til å utnytte ressurser («Galactic Readiness») ved å leke med Mass Effect Datapad-appen til smarttelefoner.

Les også: Origin blir mildere

Siste fra forsiden