Eksperimentelt Move-spill fra Sony

Datura skal la deg kjenne på spillverdenen.

Har du noen gang ønsket å klappe og stryke deg gjennom et spill? I så fall har Sony noe for deg. De annonserer nå Datura, et PlayStation 3-eksklusivt Move-spill.

Datura utvikles av Plastic Studios, som har det eksperimentelle Linger in Shadows på merittlista. Og i likhet med Linger in Shadows skal Datura også være en spillopplevelse utenfor boksen.

Til å ta og føle på

I et innlegg i Playstation-bloggen beskriver spillregissør Michal Staniszewski Datura som en «unik fortelling og original interaksjonsmetode, som lar deg oppleve verdenen ikke bare visuelt, men også empirisk – en illusjon om at du faktisk kan berøre trær, ansikter og andre gjenstander.»

I spillet befinner du deg i en mystisk skog som du navigerer rundt i ved hjelp av en hånd du styrer med Move-kontrolleren.

Datura skal ha hentet inspirasjon fra filmatiske fortellerteknikker, og på din vei gjennom spillet møter du både valg som må tas og konsekvensene av disse. Om du treffer det riktige valget eller ikke skal være en viktig del av spillopplevelsen.

Verdt å nevne er det også at datura er en plante, kalt piggeple på norsk, som er svært giftig og kan fremkalle hallusinasjoner.

Spillet slippes via PlayStation Network senere i år.

Se video nedenfor.

Illustrasjonsbildene i artikkelen er hentet fra Linger in Shadows.

Siste fra forsiden