EM-spillet mangler nesten halvparten av lagene

Electronic Arts fikk ikke lisensiert alle nasjonene.

I anledning europamesterskapet i fotball til sommeren, i regi av UEFA, lanserte EA nylig en nedlastbar tilleggspakke til FIFA 12, kalt UEFA EURO 2012.

Spiller Spillersen

Men da spillerne skulle gyve løs på tilleggspakken, oppdaget de at langt fra alle fotballspillerne var reelle spillere. Faktisk viser det seg at kun 29 av 53 lag er hentet fra virkeligheten. I de resterende 24 lagene er spillernavnene og utseendene fiktive.

Blant annet skal Ukraina, Wales, Slovakia, Estland, Hviterussland og Republikken Makedonia være blant lagene som har fått en oppdiktet besetning.

Ifølge EA er det en grunn til nettopp dette, skriver Eurogamer.

Det har rett og slett ikke vært mulig å lisensiere alle de 53 lagene, ettersom EA har måttet forhandle med hvert enkelt lag om å få tillatelse til å bruke dem. I en uttalelse skriver utgiveren:

«Nasjonallagene i Euro 2012 er en kombinasjon av offisielt lisensierte lag, lag som er dekket av vår FIFPro-lisens og generiske lag. Selv om vi gjerne skulle likt å hatt hvert enkelt nasjonallag offisielt lisensiert, er 29 av spillets 53 lag lisensierte. Resten er generiske.»

EA viser til at lisensieringen er et spørsmål om balanse mellom markedsstørrelse og budsjettbegrensninger.

UEFA EURO 2012-pakken ble sluppet 24. april.

Les også: Anmeldelsen av FIFA 12

Siste fra forsiden