Epic Mickey 2 er avslørt

Ny Mikke hopper på flere plattformer.

Epic Mickey, det siste store prosjektet til den legendariske spillskaperen Warren Spector, solgte aldri så godt som først antatt.

Skuffende salgstall til tross, det har likevel blitt tisket og hvisket om en mulig oppfølger – og nå er denne altså offisielt bekreftet.

Sammen er vi dynamitt

Spillet har fått navnet Epic Mickey 2: The Power of Two, og utvikles både for PlayStation 3, Xbox 360 og Wii. Også denne gangen er det Warren Spector som står bak.

I et intervju med Associated Press, forteller Spector at Mikkes eventyr denne gangen vil være en musikal, full av stemmeskuespill.

– Jeg er en musikal-nerd. Jeg elsker flerspiller og nestegenerasjonsgreier, men når en spillfigur bryter ut i sang, noe de gjør jevnlig i dette spillet, er det ren magi, sier Spector.

Som det tidligere ble spekulert i vil spillet få en lokal samarbeidsmodus, hvor Mikke får selskap av kaninen Oswald. Mikke er utstyrt med malingspensel, Oswald med en fjernkontroll som kan manipulere elektrisitet.

Ifølge Spector vil det bli mulig for spiller nummer to å hoppe inn og ut av spillet som det passer. Men Oswald vil være med Mikke, uansett som du har en medspiller som kontrollerer ham eller om du spiller alene og konsollen tar styringen over kaninen.

Kamerakrøll

Et av de største ankepunktene ved det første Epic Mickey, var den temmelig håpløse kamerastyringen. I anmeldelsen på Gamer.no kalte vår anmelder kameraet «tidenes mest provoserende», og mente det var en utfordring å navigere i spillet.

Kamerakritikken har Spector og gjengen i Junction Point tatt til seg, og spillskaperen lover at det skal bli helt andre boller i oppfølgeren.

– Vi har gjort over 1000 spesifikke forandringer på kameraet. Målet vårt er at du ikke skal måtte røre de manuelle kamerakontrollene én eneste gang i løpet av hovedhistorien i spillet, sier han.

Les også
Anmeldelse:

Ifølge Spector skal studioet ha jobbet med å forbedre kameraføringen bokstavelig talt allerede fra dagen etter at de gjorde ferdig det første spillet.

Om innsatsen har båret frukter får vi kanskje vite neste uke. Da skal Gamer.no kikke nærmere på spillet og slå av en prat med Warren Spector.

Les også: Anmeldelsen av Epic Mickey

Toppbildet er hentet fra Epic Mickey

Siste fra forsiden