Er skytespill best med mus og tastatur?

PlayStation 3-spillet Dust 514 støtter både spaker og PC-utstyr.

Xbox 360- og PC-spillet Shadowrun er ikke akkurat noen klassiker, selv om det var det første spillet fra denne konsollgenerasjonen som lot PC- og konsollspillere delta i de samme øktene. Et åpenbart problem var at de med håndkontrollere ikke var i nærheten av like presise som spillere med tastatur og mus.

Bilde fra spillet.

Dust 514 lar allerede spillere samarbeide på tvers av plattformer, nå viser det seg faktisk at skytespillet kommer til å støtte tastatur og mus til PlayStation 3 også. Og de får knive direkte med de som kun bruker håndkontrollere, skriver Dust 514 Base.

Siktehjelp for spaker?

Fansiden skal ha fått bekreftet informasjonen via en epost-utveksling med de islandske utviklerne CCP, som fra før av har bekreftet at skytespillet støtter tastatur for bruk i tekstbaserte pratekanaler. CCPs spillprodusent Brandon Laurino har også stilt seg bak informasjonen på Twitter.

Islendingene har ikke kommet med noen uttalelser om hvordan de skal løse det åpenbare presisjonsskillet mellom en spillkontroller og en datamus. En mulighet kan være at de med spaker får benytte seg av siktehjelp.

Originalartikkelen peker til en Joystiq-artikkel som mente å bevise at PC- og Xbox 360-spillere gjorde det omtrent like godt i Shadowrun, og at spillet var designet sånn. Dermed må det ikke nødvendigvis oppstå et massivt skille mellom de som foretrekker PlayStation-spaken og de med mus og tastatur, gitt at utviklerne tar visse hensyn.

Dust 514 kommer i løpet av andre kvartal i år, eksklusivt til PlayStation 3.

Les også: – Man må gjøre seg fortjent til Dust 514
Les også: Så mye koster Dust 514

Siste fra forsiden