Et gratis stykke spillhistorie

Tradisjonen tro har Doom 3-kildekoden blitt allemannseie.

id Software er ikke bare kjent for å ha oppfunnet førstepersons skytespill-sjangeren slik vi kjenner den. Det dyktige spillstudioet med John Carmack i spissen har også stått for utallige revolusjoner innen spillgrafikk, og Doom 3 var intet unntak.

Et av de velkjente monstrene fra Doom 3.

Det stemningsfylte skrekkskytespillet var blant de peneste og mest grafisk krevende spillene på markedet da det kom i 2004. Spillets motor, id Tech 4, er faktisk så avansert at den benyttes i en modifisert utgave i Prey 2, som kommer neste år. Nå kan alle ta en titt på den geniale kildekoden. Utviklerne har lagt den ut gratis.

Ikke første gang

I praksis betyr dette at de som har lyst til å modifisere spillet, kan gjøre det med nærmest total kontroll. Det gir blant annet helt andre muligheter for brukerskapte utvidelser og nyversjoner til andre formater enn originalplattformene PC og Xbox.

Dette er ikke første gang id Software legger ut kildekoden til en av de mange spillsuksessene sine. Doom, Quake III og Return to Castle Wolfenstein er andre skytespill fra det amerikanske spillstudioet som er åpne for alles granskning.

Tidligere i år gav id Software ut Rage, deres første spill siden 1996 som ikke er en oppfølger. Vår anmelder mente at det var en riktig så solid skytespill i en velgjennomført postapokalyptisk verden. Så gjenstår det å se hvordan Doom 4 blir når de utgir det neste år.

Les også: Doom 4 går tilbake til røttene
Les også: Bethesda kjøper id Software

Siste fra forsiden