Ett spill sørget for at Game Boy ble en braksuksess

Ukens podkast ser på Nintendos legendariske håndholdte konsoll.

Nintendo startet sin håndholdte era med Game & Watch-maskinene allerede i 1980. Disse ble designet og utviklet av et team ledet av maskinvaredesigner Gunpei Yokoi, og den samme gjengen fikk braksuksess med Game Boy ni år senere.

Vidundermaskinen tok verden med storm, til tross for en maskinvare som var utdatert allerede ved lansering og bare hadde 8 KB innebygget minne. Selve spillkassetten rommet imidlertid hele 8 MB, maskinen var langt mer bærbar enn sine konkurrenter, den hadde bedre batterilevetid, og ikke minst: Tetris fulgte med på kjøpet, og sikret enorm appell i massemarkedet.

Tetris.
Super Mario Land.

Dermed var eventyret i gang, og spill som Super Mario Land, Pokémon Yellow, Zelda: Link's Awakening, Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of the Foot Clan begeistret og sjarmerte en hel verden.

Programleder Ketil Espenæs leder oss gjennom en engasjerende podkast, der hans kolleger Are Ness Fløgstad, Jostein Hakestad og Stian Askeland snakker om alt som gjorde Game Boy til en enormt populær spillmaskin.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 32 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 31: Vi minnes gullalderen til LucasArts
Episode 30: Verdens mest kjente juksekode
Episode 29: Capcoms DuckTales-spill

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden