Fallout 3 gjenskapes i Fallout 4-motoren

Ny video viser fremgangen til Capital Wasteland.

Å gi folk muligheten til å spille eldre favoritter igjen ved å gi dem ny drakt har blitt en populær, dog tidkrevende hobby. Nå viser det seg at også Fallout 3 skal gjenoppstå i ny innpakning, gjennom et prosjekt som heter Capital Wasteland. Det melder blant andre Eurogamer.

Capital Wasteland tar sikte på å gjenskape hele Fallout 3 i Creation Engine, som er Bethesda-spillmotoren som ble brukt til å lage Fallout 4. Nylig slapp modderne en ny video som viser en pre-alfa-fase av spillet.

Konseptkunst fra Capital Wasteland.
A Road to Liberty

Ingen slippdato ennå

«Nye» Fallout 3 skal inneholde alle oppdragene, all dialogen og alle områdene fra det snart ti år gamle originalspillet. Utviklerne kan opplyse om at modden kun blir tilgjengelig på PC. Når den blir ferdig er ennå høyst uvisst, men en oppdatering fra januar i år kunngjorde at Capital Wasteland nå har gjenskapt 40 prosent av Fallout 3-verdenen, så det ser ut som om det er en viss fremgang.

Likevel tar som kjent slike prosjekter alltid lang tid. Modden Skywind, som skal gjenskape Elders Scrolls III: Morrowind med Skyrim-motoren, har for eksempel vært under utvikling siden 2012 og har ennå ikke fått et bestemt lanseringsvindu.

Det finnes imidlertid litt mindre modder til Bethesda-spillene som ikke nødvendig tar sikte på gjenskape en hel spillverden og som opererer med litt mer konkrete lanseringsvinduer. Et eksempel er Skyrim-modden Lordbound, som vi meldte om i januar.

Om du har lyst til å følge Capital Wasteland-prosjektet kan du holde deg oppdatert via prosjektets hjemmeside.

Nå lager moddere Game of Thrones-eventyr i Kingdom Come: Deliverance »

Siste fra forsiden