– Fantastisk om neste Xbox ikke støtter bruktspill

Utviklerveteran mener at bruktsalg truer bransjens fremtid.

Haglstormen av rykter rundt neste konsollgenerasjon er vedvarende. Det har blant annet vært snakk om at neste Xbox-konsoll ikke støtter brukte videospill. Utgiverenden av bransjen mener nemlig at bruktsalg struper fortjenesten deres.

Elleville Saints Row: The Third er Volitions seneste prosjekt.

Det inkluderer Jameson Durrall, som jobber for Saints Row- og Red Faction-studioet Volition. Han synes at en spillkonsoll som rett og slett sperrer bruktspill ute er en fornuftig løsning.

«Det er et rykte om den neste Xbox-konsollen som virkelig kan starte noe, og det er at den ikke støtter bruktspill. Personlig synes jeg dette hadde vært en fantastisk endring for bransjen vår. Forbrukerne hadde nok vært i harnisk til å begynne med, før det vokste på dem og de innså hvorfor det ikke dreper dem», skriver designsjefen i et blogginnlegg.

Støtter nettpass

Spillutvikleren viser også støtte for Sonys beslutning om å tilby digitale Vita-spill med ti prosent rabatt, den upopulære nettpassløsningen som omfavnes av mange spillutgivere og nedlastbart innhold:

«Å støtte spillet med DLC er alltid en god idé, siden det oppfordrer kjøperen til å holde på spillet lenger og binder innholdet opp mot kontoen deres. Det forutsetter likevel at det nedlastbare innholdet er engasjerende og gir god nok verdi til å tiltrekke mange kunder».

«Til syvende og sist tror jeg at vi må gjøre noe med disse problemene, før bransjen vår går under. Folk forstår ofte ikke hvilke kostnader som inngår i å lage slike digre opplevelser som vi selger for bare 60 dollar. De innser heller ikke hvor hardt de rammer oss ved å kjøpe bruktspill, eller at piratkopiering enkelt og greit er tyveri. Kanskje vi kan løse problemet ved å gjøre noe så enkelt som å opplyse dem», avslutter han.

De lagde også lunkne Red Faction: Armageddon.

Upopulært

Innlegget har skapt oppmerksomhet, og i skrivende stund har det blitt lagt igjen 292 kommentarer til veteranens meninger – mange av dem negative.

«Hold deg for guds skyld unna den logiske feilslutningen om at de som kjøper spill brukt hadde kjøpt dem nye om ikke alternativet var der. Det er det samme som å anta at pirater hadde kjøpt spill om de ikke kunne stjele dem. Årsaken til at mange kjøper bruktspill er at de ikke er sikre på om de vil ha dem», lyder det første svaret.

Andre lesere presiserer at Volition-designerens utsagn om at nye spill «bare koster 60 dollar» er arrogant og ureflektert. Noen argumenterer også for at bruktsalg gir nye penger til de som beviselig kjøper nye spill.

I fjor viste en undersøkelse at brorparten av amerikanske spillere faktisk ikke kjøper egne videospill.

Les også: – Vi omfavner digital distribusjon

Les også
Epic stenger Impossible Studios

Siste fra forsiden