For de som liker å leke med væsker

Vessels gåteløsing lar deg smelte, omforme og blande roboter.

Væskefysikk har vært en viktig del av mange gåteløsingsspill de siste årene, og avansert simulering av hvordan væsker oppfører seg har preget gode spill som Portal 2 og Trine 2. Snart får vi et plattformspill som setter væskene fremfor det meste.

Plattformspillet Vessel er debutprosjektet til australske Strange Loop Games, og forteller historien om oppfinneren Arkwright og de løpske robotene hans. Han snekret sammen de dampbaserte skapningene Fluros for å hjelpe verden, men ting tok altså litt overhånd. Det kan du se et eksempel på i videoen nederst på siden.

Ond sirkel

Oppfinneren svarer selvsagt med å bygge nye roboter, som skal sanke inn de nye. Essensen i det hele er avansert manipulering av væske, og utviklerne forteller i en pressemelding (via Joystiq) at hver eneste Fluro er utformet av en unik væske med distinkt oppførsel.

Strange Loop-gjengen forteller at de ønsker at spillerens maskinkraft skal gå til fysikksimulering heller enn estetiske saker, og det skal gjøre at man kan løse gåter ved hjelp av å smelte, omforme og blande væskeroboter. Det hele skjer gjennom fire verdener, og klimakset skal angivelig nås når man snekrer sammen Arkwrights neste oppfinnelse: The Accelerator.

Vessel kommer i salg via Steam og utviklernes offisielle hjemmeside den 1. mars. Versjoner til Xbox Live Arcade og PlayStation Network ventes på et senere tidspunkt.

Trailer.

Siste fra forsiden