Forfatter vil stoppe Assassin's Creed III

Saksøker Ubisoft for påstått plagiat.

Assassin's Creed III er ventet i butikkene til høsten, men dersom den amerikanske forfatteren John Beiswenger får det som han vil, vil ikke lanseringen gå som planlagt.

Romanlikheter

Beiswenger hevder nemlig at Assassin's Creed-serien benytter et konsept han klekket ut i romanen Link fra 2003, skriver Eurogamer.

Den første Animus-maskinen.

Derfor saksøker han nå Ubisoft, og ber om at lanseringen av det neste spillet i serien utsettes, i tillegg til millioner av dollar for tort og svie.

Ifølge Beiswenger inneholder boka hans beskrivelser av «en koblingsenhet som tillater tilgang til forgjengeres minner, på en måte som gjør at de kan gjenoppleves av brukeren». Derfor mener han at Assassin's Creed-seriens bruk av maskinen «Animus», som lar spilleren gjøre nettopp det, er et brudd på hans opphavsrett.

I tillegg skal både romanen og Ubisofts spill ofte henvise til Edens Hage, forbuden frukt og Adam og Eva. Romanen omhandler også snikmordere og en kamp mellom det gode og det onde for å oppnå kontroll over den mystiske koblingsenheten.

Om Beiswenger når frem med søksmålet sitt, gjenstår å se. Foreløpig er Assassin's Creed III-lanseringen i hvert fall planlagt å bli 30. oktober.

Les også: Assassin's Creed III foregår i Amerika

Siste fra forsiden