GAME er reddet

Spillkjeden har funnet sin Messias, og legges ikke ned likevel.

De siste månedene har vært svært tunge for den verdensomspennende spillkjeden GAME, som også har elleve butikker her til lands. Problemene oppstod første februar, da manglende betalingsevne gjorde at de ikke kunne ta inn flere nyutgitte storspill. Problemene nådde toppen sist uke, da selskapet ble satt under ekstern styring inntil noen kjøpte ut den massive gjelda deres.

Denne beskjeden pryder fortsatt hjemmesiden deres. (Faksimile: Game.co.uk)

I dag skinner sola på nytt for konsernet, idet det er klart at det private investorselskapet OpCapita har overtatt GAME via armen Baker Acquisitions Limited. Det melder Eurogamer.

Norske butikker uberørt

Overtakelsen skal ha kostet de nye eierne en symbolsk sum av én britisk pund, og den reelle investeringen er i nedbetalingen av spillkjedens gjeld tilsvarende over 770 millioner norske kroner. Til den summen får de 333 britiske spillbutikker og rundt regnet 3200 ansatte. Det skal også være planer om å gjenhyre noen av de ansatte i administrasjonen som måtte gå av sist uke.

Fra tidligere av har over 200 spillbutikker blitt stengt som følge av de økonomiske problemene, men det skal også være enden av visa. Ifølge OpCapita er det ingen flere nedleggelser på vei akkurat nå. I stedet fokuseres det på å gjøre store omveltinger innad i konsernet.

– Vi har samlet et mektig lag av erfarne medarbeidere til å innføre det styringsprogrammet som trengs. Det gjenstår utrolig mye arbeid, men vi ser frem til den utfordringen det blir å gjenopprette GAMEs suksess i samarbeid med både ansatte og distributører, skriver OpCapita-sjef Henry Jackson i en uttalelse.

Den norske grenen av GAME inngår i det samme konsernet, men driftes uavhengig av butikkene i Storbritannia og resten av Europa. De sentrale økonomiske problemene ser altså ikke ut til å ha rammet bedriften her til lands.

Les også: Blir du lurt i spillbutikken?
Les også: Vi kårer den beste digitale spillbutikken

Siste fra forsiden