Gjør klart for Eve Online: Inferno

Den neste utvidelsen til romspillet slippes i to deler.

REYKJAVIK (Gamer.no): Årets EVE Fanfest, hvor over tusen entusiastiske spillere i romskip-MMO-et Eve Online samles på Island for fest, foredrag og spilling, er akkurat over. Her annonserte spillstudioet CCP blant annet datoene for den neste gratistutvidelsen til det ramsalte nettrollespillet.

Vill vest i verdensrommet.

Eve Online: Inferno slippes for fullt den 22. mai til Windows og OS X. Før den tid skal islendingene likevel forsøke noe helt nytt, og starter innholdsdryppet allerede 24. april med små oppdateringer.

Fjorårets Incarna-utvidelse hadde et veldig skeivt fokus ifølge av mange av spillerne, og CCPs sjef har vedkjent at den var en katastrofe på mange måter. Derfor går de tilbake til røttene med Inferno.

Egne digre romstasjoner

Systemet for krigshissing skal for eksempel få en overhaling, med nye rapporter etter slag og et forbredret "killmail"-system. Mange setter nok samtidig pris på at alle smutthull i krigshissingen angivelig tettes, eller at man skal kunne hyre leiesoldater for en pris om man først blir angrepet.

De spillereide romstasjonene skal visst virkelig forbedres, med muligheten til å snekre alt fra små ettromskabiner til gigantiske komplekser man knapt ser enden på. Her ble vi lovet noe for alle lommebøker.

Romskipene kommer man heller ikke utenom, og et digert lag skal visst jobbe på spreng med å balansere alle de eksisterende skipene – noe de selv innrømmer er en gigantisk oppgave. Nye skip skal legges til flere ganger årlig.

Månemineraler for alle

Et annet system som får en grov ansiktsløfting er fraksjonskjempingen, der kampene visstnok byr på langt større belønninger fremover. Seier belønnes med både penger og lojalitetspoeng, sistnevnte låser opp spesielle varer. Grensesnittet får visst også en finpuss.

De som setter pris på gruvedrift og utvinning av mineraler kan glede seg til nye asteroidebelter, hvor de ettertraktede måneressursene skal kunne hentes ut i de tryggere galaksene. Dette skal være et steg opp mot å gjøre gruvedrift til en bedre sosial aktivitet, ettersom man må samarbeide om å grave det ut.

Latsabber vil nok verdsette nye droner som plukker opp gjenstander på deres vegne.

Blant de mer estetiske oppussingene blir det blant annet mulig å klistre dekaler på skipene fremover, skissert ved at spillerkonsernene kan klistre sine logoer på medlemsskip, men det skal også gå an å lage ren pynt.

Amarr-skipene skal bli penere, stealth-bombefly likeså, og det er faktisk et helt nytt rakettsystem på vei som du kan se i videoen på bunnen av siden.

Les også
Legendariske System Shock 2 kan få relansering

Nyheten ble plukket opp under EVE Fanfest på Island. Turen dit og oppholdet ble betalt av utgiver CCP.

Les også: Vårt oppdaterte inntrykk av EVE Online: Incarna

Trailer.

Siste fra forsiden