Good Old Games relanseres igjen

Nettbutikken åpner dørene for indiespill og stortitler.

Good Old Games har vært en motvekt til store digitale spillbutikker som Steam og Origin. I stedet for å tilby forholdsvis nye spill til fullpris og med systemer som kontrollerer hvordan man får benytte produktet, har de satset på nyutgivelser av klassiske PC-spill – helt uten kopisperrer og bruksbegrensninger.

I dag tar den polskdrevne nettsiden et steg bort fra utgangspunktet sitt, og endrer navn fra Good Old Games til å simpelthen hete GOG. Årsaken er enkel: i fremtiden skal de også utgi nye indiespill og spill fra ett til tre år tilbake, ifølge Gamespot.

Mye for pengene

De nyere spillene kommer også til å selges på samme premisser som retrospillene, det vil si fullstendig uten kopisperrer og til de samme prisene verden over. Dette kan man allerede merke med Trine og The Whispered World, som akkurat ble tilgjengelige i nettbutikken. Machinarium, Darwinia og Spacechem skal være på vei.

Slik ser siden ut i dag. (Faksimile: GOG.com)

Denne nye retningen skal ikke berøre fokuset på eldre spill, og sjefen Guillaume Rambourg lover at de kommer til å gi ut minst like mange gamle spill i tiden fremover. Fokuset deres skal, som tidligere, være på å tilby innholdspakker som byr på mye for pengene.

– Jeg tror en stor majoritet av dagens digitale distribusjonsplattformer, fra App Store til Steam, har blitt digre sorte hull som signerer hundrevis av titler og kjører tonnevis av salgskampanjer. Alle disse rabattene senker folks oppfatning av hva spill er verdt. Når du kan kjøpe en klase fantastiske indiespill til én dollar, er det mye vanskeligere å overbevise noen om å betale ti dollar for ett indiespill.

– Det er selvsagt svært mange som kjøper spill når de er på slike fantastiske salg, men hvor mange av dem spiller dem? Om du kjøper et dusin spill og aldri tar dem frem igjen, er du en ku klar til å melkes av industrien. Jeg tror verken spillere eller industrien i seg selv er tjent med det, sier Rambourg til Gamespot.

Skal tilby merverdi

Nye GOG ønsker for eksempel å samle alt nedlastbart innhold med spillene de tilhører, og tilby en omfattende innholdsmengde til gode priser. Målet skal være å lokke spillere med merverdi, slik at de ikke lenger skal føle seg fristet til å piratkopiere. GOG har tidligere uttalt at pirater gir dem verdifull trafikk.

Trine er ett av spillene som nå er tilgjengelig i cybersjappa.

– Når du har en gigantisk katalog fylt med klassikere, er det veldig vanskelig å selge et litt eldre spill uten en drastisk rabatt. Tilbudet ditt har ikke forandret seg siden utgivelsen for et år siden, og det er hundrevis av nyere spill til salgs. Hos GOG vet utgiverne at selv de største seriene kan være ut av folks tanker, som igjen gjør at de tar seg tid til å gjøre utgivelsen spesiell, forteller han nettstedet.

For retrospillenes del har dette blant annet betydd at spillerne gjerne får med digitale versjoner av manualer, lydsporet og guider for å øke verdien av totalpakken.

Ikke første gang

Les også
Hva savner du på Gamer.no?

Mange husker nok for øvrig GOGs kontroversielle relansering i fjor, da de ga inntrykk av at de ble lagt ned for godt, før de dukket opp igjen noen dager senere og avslørte at det hele var et publisitetsstunt for å vekke oppmerksomhet rundt den nye hjemmesiden og katalogen deres.

Rent teknisk har de forresten gitt ut helt nye spill tidligere, da eierne CD Projekts egne spill, The Witcher 2. Dette er noe de kan komme til å gjøre i fremtiden.

Denne gangen velger de en mer tradisjonell sti.

Siste fra forsiden