Grand Theft Auto V sørget for at Take-Two fikk over 10 milliarder i inntekter

Utgiveren leverer et sterkt kvartalsresultat på grunn av storspillet.

Grand Theft Auto V selger i hopetall.
Rockstar

I sin nyeste kvartalsraport for perioden mellom oktober og desember forteller utgiver Take-Two at de har sendt ut 32,5 millioner kopier av kritikerroste Grand Theft Auto V så langt. At spillene er sendt ut til forhandlere betyr dog ikke at de er solgt riktig enda.

Tallet er unektelig høyt, men med tanke på at utgiveren hadde sendt ut 29 millioner eksemplar til forhandlere innen slutten av oktober. Julesalget har altså ikke vært like strålende som lanseringssalget i september, men det er kanskje mye å forvente av et spill som allerede har solgt så godt.

Gode Take-Two-tall

«HVOR mye, sa du!?».

At Grand Theft Auto V er toppen av kransekaka for Take-Two når de nå leverer resultatet for forrige kvartal er det liten tvil om. Fra å ha en nettoinntekt på om lag 1,5 milliarder i forrige kvartal til over 11,4 milliarder kroner i dette kvartalet.

En av Take-Twos andre suksesshistorier er salget av NBA 2K14, der over 5 millioner eksemplar nå er ute i felten. Totalt har innslagene i basketballserien solgt over 35 millioner kopier til nå.

Knyst om PC-utgave av Grand Theft Auto V

Helt siden Grand Theft Auto V kom ut på Xbox 360 og PlayStation 3 i fjor høst har spillerne etterspurt en egen PC-utgave. Los Angeles-utskuddet tynet konsollene tydelig i fjor, og flere merket seg at bilderaten ofte kunne bikke under komfortable nivå.

Får vi utforske Los Santos på PC?

Det går knapt en uke uten at det dukker opp nye rykter om at en PC-utgave skal være på vei. Ser man på utvikler Rockstars tidligere PC-utgivelser – som har for vane å ligge om lag et halvt år etter konsollutgavene – burde det ikke overraske noen om vi ser spillet i løpet av året. Før Rockstar eller en troverdig kilde åpner kjeften, er det dog lite annet å gjøre enn å vente.

Det Rockstar og Take-Two har sagt er at vi får se mer historieinnhold til spillet i løpet av året.

Vi satte for øvrig en av våre Grand Theft Auto-skeptikere på spillet i fjor.
Slik gikk det da Øystein prøvde å spille Grand Theft Auto V »

Siste fra forsiden