Halo: The Master Chief Collection skal omsider fikses til neste år

Med hjelp fra fansen håper 343 Industries å introdusere en rekke forbedringer.

Microsoft Studios

343 Industries har lovet å slippe nye oppdateringer til Halo: The Master Chief Collection, som forhåpentlig skal rette på flere av samlepakkens problemer. Under en direktesending på YouTube denne uken fortalte studiosjef Bonnie Ross at arbeidet er i gang, og spillere vil begynne å se resultater til neste år.

Trøbbel i paradis

Halo: The Master Chief Collection har slitt med flerspillerproblemer i lang tid.
Microsoft Game Studios

Halo: The Master Chief Collection ble lansert i 2014, og så ut til å være den perfekte hyllest til den populære serien. Vår egen Øystein Furevik klinte til med full pott, og kalte det tidenes beste samlepakke.

Månedene etter lansering ble imidlertid preget av store problemer knyttet til spillets flerspillerdel, der matchmaking-systemet brukte uhyre lang tid på å sette opp kamper. Til slutt utstedte 343-sjef Bonnie Ross en formell beklagelse til spillerne, og delte ut Halo 3: ODST-oppussingen gratis til alle som kjøpte Master Chief Collection.

Nesten tre år senere fungerer spillet fortsatt ikke helt som det skal, men i forbindelse med en Xbox One X-oppdatering for pakken lover utvikleren å rette på andre problemer i samme slengen:

– Halo: The Master Chief Collection vil få en oppussing på Xbox One X, samt fiksing av feil og forbedringer og oppgraderinger for hovedspillet. Med dette vil vi bringe pakken fremover, og modernisere flere av spillets systemer for å utnytte Xbox-plattformens fremskritt siden dens opprinnelige lansering, skriver 343 på Xbox.com.

Nøyaktig hva dette betyr, eller hvilke oppdateringer som kommer til Xbox One X, vil utvikleren dele mer om ved en senere anledning.

Med hjelp fra fansen

For å unngå en lignende situasjon som ved lanseringen, ber 343 denne gangen om hjelp fra fansen til å få alt på plass. Studioet vil dra i gang en prosess de kaller «flighting», som lar spillere være med å teste enhver del av de kommende oppdateringene for spillet.

Detaljene om prosessen, og om forbedringene som er ventet, er fortsatt svært vage. Utvikleren håper imidlertid å åpne testslusene en gang til våren 2018.

Fanskapt Halo-spill har fått grønt lys fra 343 Industries.
Utviklingen av Installation 01 får fortsette »

Siste fra forsiden