– HD-versjonene av Shenmue er ferdige

De hyllede sandkassespillene kan komme til Xbox 360 og PlayStation 3.

Shenmue-spillene er like kjente for å være svært dyre som kvaliteten sin, men det skyldes nok i stor grad at de kun kom til vaklende Sega Dreamcast. Sandkassespillene fikk en fantastisk mottakelse da de kom, og har blitt omtalt som svært forut sin tid. Snart får vi kanskje se hvor godt de holder stand i dagens spillklima.

Sånn ser Shenmue egentlig ut.

HD-utgaver av både Shenmue I og II skal ha vært ferdigutviklet i over et år, klare til utgivelse på Xbox Live Arcade og PlayStation Network, ifølge en anonym bransjekilde Gamerzines har pratet med.

Vurderer en oppfølger

Grunnen til at de fortsatt ikke er utgitt skal være Segas usikkerhet rundt seriens fremtid. Allerede i 2005 gikk det snakk om at Shenmue 3 var ferdigutviklet, uten at det ble noe av. For to år siden forklarte seriens legendariske skaper, Yu Suzuki, at et tredje spill i serien er ferdigskrevet.

Siden den gang har Suzuki forlatt Sega for å prøve lykken i sitt eget selskap, men rettighetene til sandkasseserien skal visst være hos Sega. En del kan altså tyde på at de har planer om å realisere Shenmue 3-manuset, og varme opp publikummet med nyversjoner av originalene opp mot utgivelsen.

Mange håper nok at Sega tar den beslutningen ganske snart, ettersom Shenmue II aldri egentlig ble nøstet opp. En 11 år gammel cliffhanger, altså.

Lekker sandkasse

De to eventyrspillene forteller historien om skinnjakkekledde Ryo Hazuki, som vikles inn i et plott fylt av skurker som kan kung-fu og japansk kultur etter at faren blir drept. Serien ble særlig kjent for tekniske fremskritt som robust grafikk og en overbevisende, åpen verden.

Det første spillet hadde også en rekke mellomsekvenser og knappesekvenser som ble hentet ut og gjort om til en film, kalt Shenmue: The Movie. Den ble kun utgitt i Japan, og er altså en samling av kamp- og historiesekvensene spilt av eksperter. Du finner den i sin helhet nederst på denne siden.

Les også: Dreamcast lever videre
Les også: Dreamcast-comeback i februar
Les også: Eventyrspillenes utvikling, del 4

Shenmue: The Movie.

Siste fra forsiden