Black Friday 2017

Her er noen av de beste Black Friday-tilbudene

Vi har tatt en titt på prisene og funnet billigere konsoller og utstyr.

Montasje Gamer.no

Hvert år «feires» fredagen etter Thanksgiving Day med stor ståhei fra handelsstanden. «Black Friday» – som er et importert handlegilde fra USA – har blitt synonymt med gode tilbud og overdreven handlemani.

Vi i spillverdenen er heller ikke immun mot praksisen, og i år som i fjor er det noen gode kjøp å hente ute i nettbutikkjungelen. Vi har forsøkt å finne frem de beste tilbudene i denne artikkelen, men det er garantert noe vi ikke har fått med oss. Dersom du ikke vil tviholde på det gode tilbudet selv i frykt for at det skal gå tomt, er det derfor fint om du deler det vi har glemt eller gått glipp av i kommentarfeltet.

I år har vi valgt å fokusere mer på spillutstyr og konsoller enn spill. Dette skyldes at det å finne gode tilbud i nettbutikker som Steam, GOG.com, PlayStation Store og Xbox Store har blitt mer vanlig enn repriser av Friends på TV2 Sumo. Det er likevel verdt å svippe innom butikkene for å se hva som er på salg, men med tilnærmet ukentlige salg av ymse art ser vi ikke helt verdien av å fokusere mye på dem. Sjekk dog prisene på Horizon Zero Dawn og Uncharted: The Lost Legacy på Prisguiden.no – disse to har fått seg et kraftig kutt på fysiske butikker nå.

PlayStation VR - VR-headsett for konsollen

Pris de siste månedene: 3500 - 3990 kroner
Tilbudspris: 2888 kroner(2790 kroner kun i butikk)

Se beste pris på PlayStation VR hos Prisguiden.no »

PlayStation VR.
Sony

Sonys VR-headsett ble først lansert høsten 2016, og så langt har over en million enheter funnet veien til forbrukerne. Alt man trenger for å bruke headsettet er en PlayStation 4 eller en PlayStation 4 Pro, men det er verdt å merke seg at denne pakken ikke inneholder PS Move-kontrollere som en god del av VR-spillene støtter.

Vi i Gamer.no har hatt oppturer og nedturer med headsettet siden lansering – mest på grunn av spillene. Flere av oss har blitt vettskremt av Resident Evil 7 i VR, og en av våre skribenter kalte det for en av de mest unike spillopplevelsene han har hatt. Vi har også kost oss med Batman: Arkham VR, mens spill som Farpoint er en litt mer lunken opplevelse.

Nå nylig har Bethesda gitt ut Skyrim VR, med Doom VR like rundt hjørnet, mens Square Enix har satset på virtuell fisking med Monsters of the Deep: Final Fantasy XV. Listen over spill som kommer til brillene, eller som støtter brillene med en egen modus, vokser stadig, og Sony har vist at de kommer til å fortsette å satse på brillene fremover.

Det er likevel ett aber med tilbudet. Som vi skrev i oktober planlegger Sony å lansere en versjon av PlayStation VR som kan sende HDR-signal gjennom prosessorboksen til TV-en. Den nåværende versjonen har dessverre ikke mulighet til dette, så enten må man velge å koble av PlayStation VR for å får HDR-bilde, eller så man man ta til takke med et HDR-fritt bilde. Vi vet ennå ikke når den nye versjonen kommer.

LES OGSÅ: PlayStation VR har det meste, og det imponerer »

Xbox One S 1 TB

Pris de siste månedene: 2790 kroner
Tilbudspris: 1990 kroner

Les også
Test: Elgato Game Capture HD60

Se beste pris på Xbox One S 1 TB hos Prisguiden.no »

Xbox One S.
Microsoft

Selv om Xbox One X nettopp ble lansert er det flere grunnet til å snuse på lillebror Xbox One S som et alternativ. Joda, du går glipp av økt ytelse, 4K-spilling og en hakket hvassere opplevelse i mange spill, men for dem som ikke er så opptatt av å måtte ha det beste er konsollen mer enn god nok. Og med den nåværende Black Friday-prisen er den over halvparten så billig som X-beistet.

Microsoft og Xbox har jobbet hardt for å vaske opp grumset før og etter lanseringen av konsollen i 2014. De siste årene har de blant annet implementert bakoverkompitabilitet med både Xbox og Xbox 360-spill, samtidig som de pusher ut spill i sine kjente serier som Forza, Gears of War og Halo. Konsollen får selvfølgelig også alt av tredjepartsspill, så biblioteket er ganske så bra.

Xbox One S støtter også UHD Blu-ray-disker, noe verken PlayStation 4 eller PlayStation 4 Pro gjør, så de som ønsker å se filmer i best mulig kvalitet bør også se på dette som en mulighet til å skaffe seg en avspiller. Om du for øvrig ikke tror du trenger 1TB, men kan si deg fornøyd med en harddisk på 500 GB, kan du finne konsollen helt nede i 1590 kroner. Vi vil på det sterkeste anbefale 1 TB, siden 500 GB fylles opp raskt.

Xbox One trådløs kontroller

Pris de siste månedene: 479 kroner
Tilbudspris: 377 kroner

Se beste pris på Xbox One trådløs kontroller hos Prisguiden.no »

Xbox One trådløs kontroller
Audun Rodem, Gamer.no

Uansett om man foretrekker spilling på konsoll eller PC kommer en god kontroller godt med i mange spill. Xbox One-kontrolleren er etter vår mening blant de beste. Den sitter godt i hånda, og mange PC-spill har optimalisert grensesnitt for knapper og stikker.

På konsoll er tilkoblingen så å si selvfølgelig, mens på PC kan man spille via USB-kabel eller en trådløs adapter. Den kontrolleren som er på salg her er også av en nyere sorten, noe som betyr at den støtter Bluetooth. Det er altså ikke nødvendig med en trådløs adapter for å få til PC-spilling.

Logitech G920 og G29 - bilratt

Pris de siste månedene: 2590 kroner
Tilbudspris: 1888 kroner

Xbox One og PC:
Se beste pris på Logitech G920 på Prisguiden.no »

PlayStation 4 og PC:
Se beste pris på Logitech G29 på Prisguiden.no »

Logitech G920.
Logitech

Med denne typen ratt og pedal-oppsett kan man bytte ut den vanlige spillkontrolleren og få en litt annerledes kjøreopplevelse i spill som Project CARS 2 eller Forza Motorsport 7. Logitech G920 er et slikt produkt som har fått rimelig god mottagelse siden lanseringen i 2015, og som nå har fått en hyggeligere pris.

Samtidig er prisen satt ned på den tilsvarende PlayStation 4-modellen Logitech G29 (som også kan brukes på PC), så dersom du foretrekker GT Sport kan det være verdt å gå for den i stedet.

Rattet kan programmeres, kommer med ferdig oppsett for flere spill, og gjør akkurat det du forventer. Det største aberet med rattet er at girspaken ikke er inkludert i pakken men må kjøpes som tilbehør. Man kan skifte gir med knapper bak på rattet, men for den mer autentiske kjøreopplevelsen er det mer gøy med girstang.

Elgato Game Capture HD60 - ta opp spilling i 60 fps

Pris de siste månedene: 1590 kroner
Tilbudspris: 999 kroner

Se beste pris på Elgato Game Capture HD60 på Prisguiden.no »

Elgato Game Capture HD60.
Audun Rodem, Gamer.no

Med Elgato Game Capture HD60 kan du ta opp spilling i 1080p med 60 bilder i sekundet fra Xbox One, PlayStation 4, PC, og egentlig alt som har en HDMI-utgang. Opptakskortet er lett å bruke (spesielt med PC), og kan også brukes til streaming. Vi tok en titt på kortet for noen år siden, og du kan se eksempelklipp og inntrykk i vår anmeldelse.

Det begynner å bli noen år siden vi testet Elgato Game Capture HD60, men selv om det har kommet hakket bedre oppdaktskort med tiden står denne seg fremdeles godt. Forskjellen mellom denne og Game Capture HD60 S er først og fremst at sistnevnte støtter USB 3.0, noe som gjør at man kan se opptaket i tilnærmet sanntid. begge enhetene har uansett en passthrough-funksjon, så du får ikke etterslep. Den nyere modellen koster også nesten dobbelt så mye som dagens tilbudspris.

LES OGSÅ: Denne kjekke boksen gir deg silkemyke spillopptak »

8Bitdo SFC30 Bluetooth-kontroller

Pris de siste månedene: 349 kroner
Tilbudspris: 288 kroner

Se beste pris på 8Bitdo SFC30 på Prisguiden.no »

8Bitdo SFC30 Bluetooth-kontroller.
Audun Rodem, Gamer.no

Mange har et kjært forhold til Super Nintendo-kontrolleren. Faktisk er det en del som synes den lille grå med de fargerike knottene er blant de beste. Med den nylanserte mini-Super Nintendoen fikk man med to trådede kontrollere av god kvalitet. Men hva om man foretrekker å spille trådløst?

8Bitdo er et kinesisk firma som har spesialisert seg på å lage svært nøyaktige trådløse varianter av gamle kontrollere. SFC30-kontrolleren er en trådløs Bluetooth-kontroller med god byggekvalitet som føles nesten helt likt en vanlig Super Nintendo-kontroller. Kontrolleren støtter så og si alt som støtter Bluetooth, men kan også kobles til en PC eller Mac via Micro-USB-kabel om man foretrekker det.

Skulle du ønske å bruke kontrolleren trådløst med enten mini-SNES-en, eller til og med en god gammeldags Super Nintendo, trenger du dog en adapter i tillegg til kontrolleren, siden ingen av maskinene har innebygget trådløsstøtte. En adapter for begge variantene kan kjøpes separat.

Gamingstol Mission SG RGC 1.5

Pris de siste månedene: 1690 kroner
Tilbudspris: 990 kroner

Se beste pris på Mission SG RGC 1.5 »

Rød Mission SG RGC 1.5.
Mission SG

For å være hel ærlig har konseptet «gamingstol» alltid virket rimelig diffust. En gamingstol er en stol for gamere – javel – men hva er forskjellen på en gamingstol og en vanlig kontorstol? Jeg tar gjerne imot forklaringer i kommentarfeltet.

Uansett, Mission SG RGC 1.5 er en slik gamingstol som er på tilbud nå, og skal vi tro produsenten kan man se frem til slikt snadder som slitesterkt materiale (syntetisk lær), justerbare armstøtter og ryggstøtte og en maksvekt på 130 kilogram.

Vi kan ikke garantere at stolen gir deg gudommelige ferdigheter i verken Counter-Strike: GO eller Overwatch, men ut i fra brukeranmeldelsene å dømme er den i det minste behagelig. Og så kan du velge mellom blå eller rød farge, slik at du kan matche sofaen/bordet/senga/gardinene i spillrommet ditt.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden