Hjemløse superhelter får ny by å bo i

City of Heroes-inspirerte City of Titans gjennomførte en vellykket folkefinansieringskampanje.

I fjor ble det massive flerspillerspillet City of Heroes lagt ned, til tross for en storstilt kampanje fra tilhengere som forsøkte å stanse nedleggelsen. En gruppe City of Heroes-tilhengere nektet imidlertid å gi seg, og da spillet ble stengt valgte de å lage sitt eget spill som erstatning for NCsofts superhelt-MMO.

Samlet inn det dobbelte av målet på Kickstarter

Nå har de gjennomført en vellykket folkefinansieringskampanje på Kickstarter, der de fikk samlet inn hele fire millioner norske kroner. Det var over dobbelt så mye som de opprinnelig ba om, og dermed kan teamet – som i utgangspunktet består av frivillige fra City of Heroes-miljøet – takle den store utfordringen det er å lage et massivt flerspillerspill uten å satse gård og grunn.

– De sa det ikke var noen mulighet. De sa vi måtte finne oss et nytt hjem. Vi har gjort det. Vi har laget det selv. Fordi vi turte å tenke det umulige, skriver de på Kickstarter-siden sin.

Planen er å få spillet klart innen utgangen av 2015, så City of Heroes-spillerne må fortsatt vente litt før de kan ta bolig i det nye hjemmet. Det blir spennende å se om teamet lykkes med det ambisiøse målet sitt, men det er i alle fall tydelig at miljøet rundt det nedlagte MMO-spillet har tro på dem og ønsker å satse på konseptet.

Originalskaperne av City of Heroes, Cryptic Studios, drifter forøvrig fortsatt superheltspillet Champions Online. I dag eies de av kinesiske Perfect World, som også eier Torchlight-studioet Runic Games.

Les også: Vår sniktitt på City of Heroes fra 2004
Les også: FlatOut-skaperne ber om støtte på Kickstarter

Siste fra forsiden