Human Head tenker høyt rundt Rune-oppfølger

Kultspillet vil fokusere på flerspiller.

For kort tid tilbake kunne vi fortelle at Human Head Studios nå vurderer å lage en oppfølger til det tolv år gamle actioneventyret Rune.

Spillet, som foregikk i en norrøn verden, lot spilleren ta rollen som vikingen Ragnar. Odin og Loki (Loke på norsk) hadde røket i tottene på hverandre, og det var opp til Ragnar å hindre Loki i å ta over hele Midgard.

Modernisering

I et intervju med Neogamr forteller Human Head Studios medgrunnlegger, Ted Halsted, at de ønsker å modernisere kampsystemet fra det første spillet, og at de også vil legge mer vekt på flerspiller.

– Vi forventer oss å legge stor vekt på flerspiller, og da spesielt klanfunksjoner. Vi ser for oss en actionverden full av krigerstammer, forteller han.

Likevel vil Rune fremdeles være et tredjepersons actionspill, lover Halsted.

Når det kommer til konkrete detaljer om hvordan spillet vil bli seendes ut eller hvilke plattformer de ønsker å gi det ut på, holder Halsted dermot kortene tett til brystet.

Det er ikke første gang Human Head Studios har vurdert en Rune-oppfølger. Halsted kan avsløre at studioet en gang midt på 00-tallet var i forhandlinger med en utgiver om Rune 2.

Avtalen gikk i vasken da utgiveren ble kjøpt opp av en annen utgiver, som kastet et blikk på konseptet og sa «alt som har med sverd og tryllekunster å gjøre er en død og begravet sjanger.»

Hvilken utgiver som skal stå bak en Rune-oppfølger denne gang er ennå ikke kjent, men Halsted utelukker ikke at en slik oppfølger kan ty til folkefinansieringsportalen Kickstarter for å komme skikkelig igang.

Les også: Prey 2 kan være kansellert

Siste fra forsiden