Ingen Marvel-spill for Sega fremover

Superheltene velger andre samarbeidspartnere.

Hulken, Iron Man og Captain Amerika vil i fremtiden lages av andre enn Sega, kan Marvel fortelle.

Nøyaktig hvorfor ville visepresidenten for Marvels spillproduksjon, TQ Jeffersen, ikke gå nærmere inn på, men i et intervju med Hollywood Reporter forteller produsenten om de store utfordringene spillmatiseringer av superheltfilmer har.

Ifølge Jefferson er det nemlig spesielt to store utfordringer slike prosjekter står overfor: den korte utviklingstiden og det å måtte gjenfortelle historien fra filmen i spillform.

Hastverk er lastverk

At hastverk med å få spillet klar til filmlanseringen byr på et problem, er neppe særlig vanskelig å forstå, men også det historiemessige byr på en vrien nøtt for utviklerne. For hvis de følger filmen slavisk, ville det resultert i et to timer langt spill med et knippe slemminger og én stor sluttkamp.

Spider-Man: Edge of Time fra Beenox.

For å oppnå den forventede mengden spilltid, forteller Jefferson at man må utvide historien med ekstra figurer, hendelser og mål – og han hevder det er nettopp her så mange spillmatiseringer bommer.

Generelt har de filmbaserte superheltspillene fått en heller lunken mottakelse blant kritikere og spillere jevnt over. Iron Man har for eksempel en metacritic-score på 45, som bare er et lite hakk bedre enn den fireren Gamer.no gav den. Thor: God of Thunder ligger enda dårligere an, med sine 38 poeng hos Metacritic.

Superheltene kommer

At Disney-eide Marvel nå dropper Sega som samarbeidspartner, betyr likevel ikke at selskapet har gitt opp troen på superheltspillene.

For øyeblikket har for eksempel Activision et nytt Spider-Man-spill på tapetet. Spillet utvikles av Beenox og skal lanseres samtidig med den nye edderkoppmannfilmen til sommeren.

I tillegg jobbes det iherdig med Marvel Heroes, et MMO som signeres Gazillion.

Ifølge Jefferson skal dette MMO-spillet fortelle superhelthistoriene på en helt ny måte, og Marvel skal ha «lært mye» av rivalens onlinespill, DC Universe Online.

Marvel Heroes skal etter planen være gratis å spille, og de «kuleste» superheltene vil være tilgjengelige som spillbare figurer helt fra begynnelsen.

Les også: Disney kjøper Marvel

Siste fra forsiden