Jagged Alliance-comebacket stadfestes

Utgivelsesdatoen er klar for 3D-versjonen Back in Action.

Jagged Alliance er en av de mest innflytelsesrike taktikkseriene fra nittitallet, og særlig det andre spillet i serien hylles for en fin blanding av rollespillelementer, fleksible kamper og mikrostyring. Det skal snart tolkes på nytt i 3D, med Jagged Alliance: Back in Action.

Utgiver bitComposer Games har gjennom en pressemelding bekreftet at spillet kommer til Windows den 10. februar (via VG247).

Mye nytt

Spillet tar utgangspunkt i det klassiske taktikkspillet og bevarer det distinkte isometriske perspektivet, men krydrer det hele med moderne 3D-grafikk og gjør ganske betydelige endringer på grensesnittet. De direkte turbaserte kampene har også blitt gjort om til en slags hybrid av sanntid og turer, ikke ulikt indieperlen Frozen Synapse.

Back in Action skal også komme med en læringsdel som gjør innføringen en del smidigere, noe som nok kan være nødvendig i den forholdsvis kompliserte blandingen av ulike spillsystemer. Om du fortsatt ikke føler at du har fått grep på hva dette går ut på, kan du ta en titt på traileren nederst på denne siden.

Det jobbes samtidig med et helt nytt spill i serien, kalt Jagged Alliance Online. Det nettleserbaserte spillet kommer ut i løpet av året, men du kan allerede melde din interesse for å prøvespille det her.

Jagged Alliance-serien gir deg kontroll over et kompani leiesoldater som må utrustes med våpner og trenes til kamp. De settesigjen ut i ulike konflikter verden over, i en blanding av makrostyring, rollespill og taktiske kamper.

Trailer.

Siste fra forsiden