Jet Set Radio er tilbake

Kultperlen og kritikervinneren får en nedlastbar nyversjon.

Sega

Sega Dreamcast har ikke det aller tyngste ettermælet, men hjemmekonsollen fikk noen spill som har rukket å etablere seg som klassikere i spillandskapet. Blant dem finner vi Jet Set Radio, et fargerikt og ultraurbant rulleskøytespill.

Video fra originalen.

I går annonserte Sega at de har planer om å ta det unike spillkonseptet på påsarygg og lempe det ut til Xbox Live Arcade og PlayStation Network en gang i sommer. Annonseringen kom via en video (som du kan se nederst på denne siden), som vi igjen hørte om via Joystiq.

Det er fortsatt ikke klart hvilke forandringer som er gjort på spillet før det utgis, og noen endelig slippdato sliter vi med å grave frem. Joystiq poengeterer at musikken i Sega-spillet Crazy Taxi ble revet ut fra nyutgivelsen, og det er ikke sikkert at det ikoniske lydsporet til Jet Set Radio er lisensiert for videre bruk. Men vi kan håpe!

Kultklassikere

Originalspillet kom i 1999, og lot deg rølpe rundt i en cel-shadet og svært livlig tolkning av Tokyo. Med rulleskøyter på beina skal du farte rundt i de fargerike landskapene og spraye grafitti, utføre triks og leke deg med det smidige kombinasjonssystemet. Spillet ble også veldig kjent for det alternative lydbildet sitt, hvor J-pop fikk leve side om side med trip-hop, funk og rock.

En alternativ tolkning kom till Xbox, etter at Segas konsollprosjekt falt sammen, og het Jet Set Radio Future. Ingen av spillene ble storsuksesser, men har med rette blitt hyllet som kultklassikere.

Teaser.

Siste fra forsiden