Kinect kommer til Windows neste måned

Men Microsofts CES-pressekonferanse viste ingen ny Xbox.

Så ble det ingen ny Xbox-annonsering på maskinvaremessen CES allikevel, slik ryktene fra november tilsa. Microsofts pressekonferanse er allerede overstått, og de hadde få nyheter til spillere.

En populær kar.

De kunne likevel melde om at Xbox 360-ens suksessrike bevegelseskontroller, Kinect, har blitt levert i over 18 millioner eksemplarer. Det vites ikke hvor mange som er solgt, men det blir nok adskillig flere når Windows-brukere får offisiell støtte den 1 februar. Det er en annonsering Microsoft-sjef Steve Ballmer selv kom med, ifølge Eurogamer.

Vi i Norge er i første omgang ikke blant de 12 territoriene som får PC-versjonen av Kinect, ifølge Windows-bloggen, men utbredelsen ventes å bli bedre veldig kjapt.

Dermed ble det heller ingen annonsering av neste generasjons Kinect-maskinvare, som angivelig skal kunne lese lepper og tolke stemmeleiet til spilleren.

Ballmer kunne derimot presentere noe enkel brukerstatistikk for sin viktigste spillkonsoll. I skrivende stund skal det være solgt over 66 millioner Xbox 360-konsoller, og opprettet over 40 millioner Xbox Live-brukere. Selskapet bør altså ha et formidabelt utgangspunkt om de annonserer neste Xbox på E3-messen i sommer, slik de heteste ryktene nå mener.

Les også: Dette var de mest spilte Xbox 360-spillene i 2011
Les også: Xbox Live-kontoer på avveie

Siste fra forsiden